Istaknute vestiKulturaSport

Nacionalna premijera filma „NepobeDiv“ o rukometnoj legendi na Zlatiboru

Premijera filma o ex-Yu rukometnoj legendi iz Niša, dugogodišnjem selektoru reprezentacije Jugoslavije Zoranu Tuti Živkoviću zakazana je na Zlatiboru u okviru Međunarodnog sportskog filma.

Dokumentarni film o Nišliji, legendarnom Tuti imaće svoju premijeru na Međunarodnom festivalu sportskog filma na Zlatiboru, u petak, 23. avgusta od 18 sati u dvorani Kulturnog centra. Ulaz je slobodan.

Filmsku priču o sportisti koji je proslavio Niš, Srbiju i Jugoslaviju Zoran Tuta Živković, uradila je niška City Grupa u režiji Vladimira Ristića, a u organizaciji producenta Olivera Paunovića. Dokumentarac će predstaviti bogatu rukometnu karijeru, obojenu medaljama i uspesima sa svetskih, evropskih i domaćih prvenstava.

„Zoran Tuta Živković jedan je od naših najtrofejnijih selektora svih vremena. On je naš Nišlija i ja sam presećan što smo njegovu karijeru pretvorili u filmsku priču koja će ostati za neka druga pokolenja, koja će u njemu videti motiv da i oni ostvaruju velike sportske rezultate“, rekao je producent Oliver Paunović pred premijeru na Zlatiboru.

U ovo dokumentarno ostvarenje svoje umeće utkao je dugogodišnji novinar, ali pre svega prijatelj Zorana Tute Živkovića, Tomislav Santrač, koji je nebrojano puta bio uz proslavljenog rukometaša i sa njim uradio bezbroj intervjua. Reditelj filma je Vladimir Ristić, koji je već radio brojne dokumentarne filmove o Nišlijama koji su obeležili najsjajnije stranice istorije grada ali i republike.

„Godina prikazivanja filma poklapa se sa velikim jubilejom, 75. godina od osnivanja RK „Železničar“. U samom filmu će se osim Tute Živkovića, koji će govoriti najbitnije detalje iz svog života, naći i njegovi klubski drugari, ali i uspešni rukometaši koje je iznedrio kroz svoju bogatu trenersku karijeru“, rekao je Ristić.

Nakon Zlatibora, niška premijera dokumentarca „NepobeDiv“ biće organizovana oktobra u Nišu.

13. Međunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru

Izložbom u čast Siniše Mihajlovića 22. avgusta počinje 13. Međunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru, već sutradan posetioce festivala očekuje premijera filma o Tuti.

Na 13. Međunarodnom festivalu sportskog filma (MFSF) Zlatibor 2024, koji se održava pod sloganom „Da pobedi olimpijski duh“, biće prikazano 77 domaćih i inostranih filmova o sportu u Kulturnom centru i na Kraljevom trgu na Zlatiboru, kao i u bioskopskoj sali Doma kulture u Čajetini.

Na 13. MFSF publika će moći da prati autorske radove iz 25 zemalja i sa 4 kontinenta, što Međunarodni festival sportskog filma na Zlatiboru svrstava u jednu od najreprezentativnijih smotri sportskog filma u svetu.

Festival traje od 22. do 25. avgusta, kada će zvanično biti proglašeni najbolji filmovi, a specifičnost ovogodišnjeg festivala je i Sportski dan za roditelje i decu, koji će biti održan 23. avgusta, sa početkom u 18.30 časova, u Parku u Čajetini.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button