Turizam

Zlatibor spremno čeka goste iz zemlje i regiona, očekuje se rekordna sezona

Letnja sezona na Zlatiboru uveliko traje, a Turistička organizacija Zlatibor spremno dočekuje mnogobrojne posetioce iz Srbije i regiona. Pripremljen je bogat kulturni program na čak tri lokacije u centru mesta, a ponudu Zlatibora predstaviće i serija video spotova koji će prikazati neke od aduta najposećenije srpske planine – bajkovite pejzaže, poznate i manje poznate predele, pešačke staze, “Gold gondolu“, kao i gastronomske specijalitete.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović ističe da je Zlatibor svojim gostima pripremio puno novih sadržaja, što uz već postojeću bogatu turističku ponudu garantuje turistima ispunjen i sadržajan odmor.

– Očekujemo da će ova letnja sezona na Zlatiboru biti rekordna i posebna po mnogo čemu. Na destinaciji i ovog leta očekujemo veliki broj gostiju iz Srbije, ali i iz zemalja regiona: BIH, Crne Gore, Makedonije, koji su tradicionalno jedni od najbrojnijih na Zlatiboru i uvek rado viđeni – kaže Živanović.

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor pripremili su sadržajan i bogat program na čak tri lokacije: Kraljevom trgu, u porti hrama Preobraženja Gospodnjeg i u Kulturnom centru Zlatibor, gde će gotovo svake večeri biti organizovan program u kome će uživati sve generacije.

– Interesovanje za koncerte i program “Zlatiborskog kulturnog leta“ je zaista veliko. LJudi su se poželeli druženja i dobrog provoda. Naši gosti su navikli da na Zlatiboru leto obiluje dobrim koncertima i zanimljivim manifestacijama, pa su opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor odlučili da ovog leta pripreme sadržajan i bogat program dešavanja. Kao i prethodnih godina, posetioce Zlatibora obradovaćemo sa nekoliko koncerata poznatih muzičkih imena. Ovog leta to su Vlado Georgiev, Marija Šerifović, Dejan Petrović, Simfonijski orkestar RTS-a – najavljuje Živanović.

“Gold gondola“ je za svega šest meseci rada prevezla 110.000 putnika

Ponudu Zlatibora predstaviće i serija video spotova koji će pokazati neke od aduta najposećenije srpske planine. Prema rečima direktora TO Zlatibor, na turističkoj karti Srbije Zlatibor se izdvojio bogatstvom i raznolikošću sadržaja, po čemu se razlikuje od svih drugih destinacija.

– Marljivo i posvećeno radimo godinama na promociji Zlatibora. Trudimo se da dopremo do svakog potencijalnog turiste, da prikažemo prirodne lepote kojima raspolaže naš Zlatibor, prezentujemo nove sadržaje i atrakcije. Prirodne lepote i atraktivni pejzaži, brojni adrenalinski sadržaji, zabavni i tematski parkovi, vodopadi i kupališta, manastiri i kulturno-istorijski spomenici, zanimljiva izletišta…Sve je to deo bogate turističke ponude najposećenije planine Srbije koja gostima različitih uzrasta i prohteva garantuje ispunjen i sadržajan odmor – naglašava Živanović.

U prvom video spotu koji predstavlja Turistička organizacija Zlatibor, gledaoci će videti živopisne predele u kojima uživaju putnici tokom vožnje zlatiborskom “Gold gondolom“.

– “Gold gondola“ je ponos opštine Čajetina. Kapitalna investicija u koju je opština uložila velika sredstva, nesebičan trud i ogroman napor kako bi naši gosti mogli da uživaju u nesvakidašnjem doživljaju i neponovljivom iskustvu. Nova i najveća turistička atrakcija u velikoj meri je doprinela unapređenju ponude, ali i indirektno privukla veliki broj novih investicija. Gondola je postavila temelje razvoja novog Zlatibora. Za svega šest meseci rada prevezla je 110.000 putnika, što najbolje govori o interesovanju i želji posetilaca da probaju nešto novo. Za nas je “Gold gondola“ mnogo više od turističke atrakcije. Ona je prozor u svet, pokretač razvoja celog regiona, magnet za nove investicije i temelj razvoja modernog Zlatibora – zaključuje direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Tekst je deo projekta “Zlatna planina turistički biser Zapadne Srbije”, koji je sufinansiran od Opštine Čajetina, na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji te opštine za 2021. godinu.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button