Društvo

Raspisan konkurs za najbolju medicinsku sestru – tehničara u srbiji – Darja Aleksandrovna Кorobnika

Fondacija ”Zajedno za osmeh” raspisala je konkurs za izbor najbolje medicinske sestre – tehničara iz primarne, sekundarne i tericijarne zdravstvene zaštite.

Кonkurs pod nazivom ”Milosrdna sestra – Darja Aleksandrovna Кorbnika” organizuje se već treću godinu za redom u cilju promovisanja humanosti i sestrinskog-tehničarskog poziva, a naziv nosi po ruskoj bolničarki koja je poginula na planini Gučevo 1914. godine previjajući srpske ranjenike.

Glavnu nagradu, deset dana plaćenog boravka na Zlatiboru, i ove godine donira Opština Čajetina, a centralni događaj proglašenja dobitnika održaće se u Ruskom centru za nauku i kulturu u Beogradu, 02. oktobra 2024. godine, sa početkom od 18.00 časova.

Pravo na konkurs imaju sve medicinske sestre – tehničari koji ispunjavaju sledeće kriterijume: radno iskustvo preko dvadeset godina, smenski rad uz bolesnika na poslovima intenzivne, poluintenzivne nege, za sestru-tehničara iz primarne zdravstvene zaštite – neprekidan rad uz bolesnu populaciju, prepoznatljiva stručnost i profesionalnost u radu, empatski stav i pristup prema bolesniku i članovima porodice, dobra komunikacija sa kolegama, poštovanje privatnosti i dostojanstva ličnosti.

Fondacija Zajedno za osmeh poziva medicinske ustanove, kolektive, strukovna udruženja i udruženja pacijenta da podnesu prijave, a stručna komisija u sastavu

1. Prof. dr sci. med Anđelka Lazarević- predsednik komisije,
2. Dipl. ek. menadžer u zdravstvu, Sanja Veselinović,
3. Struk. med. sestra Sanja Petrović.

doneće odluku od ovogodišnjim dobitnicima.

Prijave, uz radnu biografiju kandidata mogu se poslati na mejl info@zajednozaosmeh.com do 21. septembra 2024. u ponoć.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button