Sport

Čajetina je po četvrti put bila domaćin SIM-a

Po četvrti put Čajetina je bila domaćin opštinskog turnira Sportskih igara mladih. Takmičari iz ove, ali i još nekoliko opština, nadmetali su se u fudbalu, odbojci, atletici, basketu i igri između dve vatre.

Ceremonija otvaranja održana je na Kraljevom trgu, a plamen prijateljstva zapalili su nekadašnji SIM-ovci, šampioni Srbije u nordijskom skijanju Ana Jeremić i Andrija Veličković i šampionka Srbije u karateu Jovana Aćimović.

U ime domaćina, decu učesnike Igara, roditelje i organizatore, na čelu sa predsednicom SIM Srbije Marijom Mihajlović, pozdravio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

„Hvala vam što ste odabrali baš Zlatibor kao organizatora Igara. Nadam se da smo kao domaćini ispunili očekivanja takmičara. Mi postajemo svetska turistička destinacija u oblasti priprema sportskih ekipa i u tom kontekstu stvaramo i lep ambijent za decu, sve mlade ljude, koji ovde mogu da odrade svoje pripreme, da se bave rekreacijom i da ostvare svoje ciljeve“, rekao je Stamatović.

On je podsetio da su mnoge naše sportske zvezde, ekipe, reprezentacije, baš sa Zlatibora krenule put velikih svetskih uspeha.

„Naredne godine možete očekivati još bolje uslove, nadam se bez ovih epidemiloških ograničenja. Želim svima puno sreće i uspeha, na takmičenju, najbitnije je da se družite i da vodite računa o svom zdravlju i o zdravlju svojih najbližih“, istakao je Stamatović.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i kapiten fudbalera Zlatibora Milan Jezdimirović, košarkaš Zlatibora Lazar Joksimović, paraolimpijac Aleksandar Radišić, regionalni direktor Sportskih igara mladih Tihomir Gudić, direktor TRK Zlatibor i drugi.

U atletskoj trci na 60 metara u konkurenciji dečaka 2012. godišta i mlađih pobedio je Uroš Sarić, ispred Stefana Jankovića i Milovana Boškovića. Kod devojčica, najbrža je bila Anja Milosavljević, ispred Anje Krucel i Manje Radibratović. Kod dečaka 2010/2011. pobedio je Stefan Toković, ispred Luke Ćaldovića i Nemanje Tijanića.

Kod devojčica pobedila je Mia Radibratović, ispred Jane Đurović i Kaline Ristanović.

U basketu kod dečaka je užička ekipa Ere s onoga svijeta savladala u finalu Zlatiborac, posle produžetka, a Čajetini je pripalo treće mesto.

U fudbalu je u 2010. godištu Čajetina je posle penala savladala Bajinu Baštu 2:1, a u regularnom delu bilo je 1:1. Ekipa je bila sastavljena od igrača FK Čajetina, kojoj je upravo ovo godište jedno od najuspešnijih, a sa klupe ih predvodi Oliver Lazarević. U konkurenciji 2006. i mlađi obe ekipe finaliste bili su Čajetinci, FK Čajetina je igrala sa sastavom Komplet lepinje. Ovoga puta, penali nisu bili srećne ruke po Čajetinu, koja je sa 2:1 poražena od ekipe koja je ranijih godina već uspevala da osvoji SIM turir u Čajetini. U regularnom delu bilo je 1:1.

Ekipe iz Bajine Bašte igrale su finale odbojkaškog turnira, a i u igri koja tradicionalno izaziva posebno interesovanje najmlađih učesnika, između dve vatre, pobedu je odnela ekipa Bajine Bašte.

Takmičenja su održana na Kraljevom trgu, u dvorani TRK Zlatibor i na fudbalskom terenu „Studentskog odmarališta Ratko Mitrović“.

Izvor: https://www.cajetina.org.rs

(foto: Facebook Sportske igre mladih)

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button