Turizam

Da li ste hrabri da sednete na kvad?

Dovoljno je samo zamisliti scenu: vetar u kosi, blatnjav put pod točkovima i adrenalin koji vam ne dozvoljava da se zaustavite, okolo beskrajno prostranstvo i zlatno-žuta polja prošarana nijansama crvene, ljubičaste i plave.

Iznad vas naziru se snežno beli vrhovi i beskrajni svod, dok udišete najčistiji vazduh i upoznajete nova mesta na svojoj omiljenoj planini. Mnogima upravo ovako zvuči savršen dan. I nećemo vas lagati, jeste savršen. Zlatibor, je naime, jedno od retkih mesta u Srbiji gde se možete oprobati u vožnji kvadova. Pitanje je samo imate li dovoljno hrabrosti da se otisnete u sigurno najlepšu vožnju u vašem životu?

Bezbednost je na prvom mestu

Kao i svaki ekstremni sport, i vožnja kvadova zahteva izvesne mere predostrožnosti kako nijedan učesnik ne bi bio povređen. Iz tog razloga, na Zlatiboru su preduzete sve mere i bezbednost svih je zagarantovana.

Kada se iznajmi kvad prođe se kratka obuka sa instruktorom kako bi svaki vozač naučio na koji način da pokrene i zaustavi vozilo i izbegao sve neprijatnosti koje bi se mogle desiti. Takođe, za iznajmljivanje četvorotočkaša potrebna je vozačka dozvola B kategorije, što garantuje sposobnost upravljanja vozilom. Svaki učesnik je osiguran i jedino što je potrebno jeste da dovoljno želite i što bi stari rekli, put pod noge!

Upoznajte nove horizonte

Mnogobrojne su maršute kojima se može upustiti u adrenalinsku avanturu na četiri točka. Neke od njih su vožnja ka Torniku, Zlatiborskim jezerima, Semegnjevu, Čigoti i spomeniku na Šumatnom brdu, ali i ruta može biti improvizovana.

Kvadovi i četvorotočkaši mogu se iznajmiti na nekoliko lokacija u turističkom centru, a to su u Rujanskoj ulici, preko puta autobuske stanice i luna parka, kao i iznad pijace i Avantura parka. Osvojite Ribničko jezero, Tornik ili Obudojevicu na četvorotočkašu i upoznajte njihovu lepotu iz potpuno novog ugla i uživajte u pravom skladu prirode i mašine, čovekovog dostignuća.

A za najmlađe posetioce u Dino parku postoji mogućnost iznajmljivanja kvada za decu, koji su potpuno osigurani, te ovo može postati nezaboravna avantura i za celu porodicu. Jer koliko ljudi može da se pohvali takvom uspomenom.

Kaže se da kome adrenalin jednom uđe u krv, taj će zauvek tragati za novim iskustvima i uspomenama. Vožnja kvadom je jedinstven i nezaboravan doživljaj, spoj uživanja u lepoti netaknute prirode i u vožnji modernog vozila potpuno prilagođenog terenu i zbog toga je izuzetno traženo u celom svetu. Ukoliko ste zaista spremni da pomerite svoje granice, vežite svoje pojaseve i avantura počinje. Vidimo se na Zlatiboru. Sve informacije o vožnji kvadovima, ceni i ruti, kao i o smeštaju na Zlatiboru možete pronaći na sajtu Turističke organizacije Zlatibor.

__________________________________________________________________

Tekst je deo projekta “Zlatna planina turistički biser Zapadne Srbije”, koji je sufinansiran od Opštine Čajetina, na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji te opštine za 2021. godinu.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button