Kultura

Dino park se predstavio u znaku mladosti i humanosti na Kraljevom trgu

Bogat program “Zlatiborskog kulturnog leta” nastavio se večeras festivalom “Upoznajmo Srbiju kroz mladost” u organizaciji Dino parka, kada se publici na Kraljevom trgu predstavilo oko 350 učesnika iz opština širom Srbije.

Defile svih učesnika krenuo je u 18:45 od Dino parka, pešačkom stazom do Kraljevog trga, gde je u 20 časova i otvoren festival.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Organizatori su istakli veliku zahvalnost opštini Čajetina i Turističkoj organizaciji “Zlatibor”, a čast da otvori ovu manifestaciju imao je zamenik predsednika Opštine Čajetina Miloje Rajović koji je poželeo dobrodošlicu prisutnima i pozvao ih da posete brojne lokalitete u okolini Zlatibora, dok je program festivala počeo himnom Srbije u izvođenju Zone Stojanović učenice četvrtog razreda.

Publici su se potom predstavili učesnici iz KUD-a Abrašević iz Kraljeva “Igrama iz Studenice”, da bi zatim nastupili i KUD “Naš Zavičaj: iz Sevojna, Gradsko Folklorni ansambl “Zo-Ra” Zaječar, KUD “Zavičaj” iz Zlakuse, KUD “Bukovik” iz Mozgova, KUD “Abrašević” iz Smederevske Palanke, KUD “Jadar Donji Dobrić” a velike aplauze privukle su devojke iz baletskog studija “Marija Maga Magazinović” iz Užica.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Manifestacija je imala humanitarni karaketer, a svi prisutni koji su želeli da daju svoj doprinos mogli su da posete štand pored bine i učestvuju u akciji za junake našeg doba, decu koja trenutno biju bitke protiv najtežih bolesti.

Dino park se nalazi na oko 6 hektara u samom centru Zlatibora, a od samog osnivanja posvećeni su humanitarnom radu. Do sada su obišli 12 gradova i opština, a u posetu su doveli preko 5000 dece koja trenutno žive u lošijoj materijalnoj situaciji.

Program Kulturnog leta nastavlja se već sutra koncertom Hora i Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije od 20 časova na Kraljevom trgu.

_______________________________________________________________________________________________________

Tekst je deo projekta “Zlatna planina turistički biser Zapadne Srbije”, koji je sufinansiran od Opštine Čajetina, na osnovu konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji te opštine za 2021. godinu.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

pogledajte i
Close
Back to top button