Društvo

Dodelom stanova, rešeno stambeno pitanje izbegličkih porodica na teritoriji opštine Čajetina

– U okviru potprojekta Regionalnog stambenog programa kojim u Srbiji, kao vodeća institucija, rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije, danas su svečano uručeni ključevi 12 stanova za izbeglice Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Čajetina.

Foto: cajetina.org.rs

Događaju su prisustvovali Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije Republike Srbije, Dušan Kovačević, direktor “Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“ (JUP), Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Tomas Li, predstavnik ambasade SAD, kao i predstavnici drugih međunarodnih organizacija i institucija.

Foto: cajetina.org.rs

– Velika je čast i zadovoljstvo biti na čelu jedne male opštine u kojoj se rešavaju jedna ovako važna pitanja pojedinaca i običnih ljudi. Neizmerno smo zahvalni svim donatorima sa kojima sarađujemo na raznim projektima u proteklih 20 godina, a koji su prepoznali probleme i potrebe izbeglih lica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, dodajući da je zahvaljući izgradnji dodatnih 12 stanova, rešeno stambeno pitanje svih izbeglih lica na njenoj teritoriji, kao i da je opština Čajetina 2007. godine na istoj lokaciji dodelila građevinsku parcelu i učestvovala u izgradnji prvih 12 stanova.

Foto: cajetina.org.rs
Foto: cajetina.org.rs
Foto: cajetina.org.rs

Regionalni stambeni program je primer da se može naći put ka rešenju ukoliko postoji dobra volja. Naporno smo radili u prethodnom periodu i ponosan sam na rezultate koje smo zajdničkim trudom “Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru“ i Komesarijat izbeglice i migracije postigli – istakao je Dušan Kovačević, direktor JUP-a

Foto: cajetina.org.rs

– Zadovoljstvo mi je da se u ime svih 12 izbegličkih porodica koji su dobili stanove iz Regionalnog stambenog programa svima vama iskreno i od srca zahvalim za sve što ste uradili jer od danas konačno imamo svoj krov nad glavom – rekao je Dušan Ilić, predstavnik porodica izbeglih lica.

Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije obraćajući se deci izbeglih porodica poručio je da znaju da cene muku svojih roditelja i dedova, i da od danas dok su god živi i zdravi, ne znaju za teške trenutke u životu.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button