Kultura

Frajle šarmirale publiku na Kraljevom trgu (FOTO)(VIDEO)

Ženski akustični bend “Frajle” u utorak 9. avgusta predstavio se publici na Zlatiboru.

Veliki broj ljudi koji se okupio na Kraljevom trgu u ovoj prijatnoj večeri na “zlatnoj planini” imao je priliku da oko sat ipo vremena uživa u njihovom raznovrsnom repertoaru.

Poznati novosadski trio počeo je nastup pesmom “Ljubav na dar” a usledile su „Ko se to meni zaljubio”, “Fina”, “Ich liebe dich” koje su izazvale puno osmeha, đuskanja i dobrog provoda. Posebne emocije kod publike je izazvala numera iz popularne serije “Tajna vinove loze”, a vanvremenski hitovi u izvođenju Frajli “Imala je lijepu rupicu na bradi”, “Evo banke cigane moj”, “Moja mala nema mane”, “Tri metera somota” razigrali su sve prisutne.

Koncert su završile pesmom “Plamene zore” , ali su se ubrzo odazvale publici na bis i nastup završili svojim novim hit singlom “Tamburaši”.

Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, članice su grupe “The Frajle”. Tri vokala i akustična gitara ne mogu nikako dočarati šta “The Frajle” u stvari, jesu. Nastupi sa kojima osvajaju publiku od 2009. godine, njihova su posebnost koja ih izdvaja od ostalih izvođača na muzičkoj sceni i njima su privukle publiku različitih muzičkih usmerenja. Uspevaju ono što mnogima nikako nije polazilo za rukom – da tokom koncerata podjednako drže publiku napetom izvodeći numere koje stilski obuhvataju i čardaš, pop rok, ali i šansonjerske melodije.

Nastupe ove grupe ne čini samo izvođenje pesama, već i interakcija sa publikom, neopterećeno uživanje u muzici sa puno pozitivne energije i radosti. Publiku na svoje koncerte pozivaju sloganom “Pesmom da život slavimo”. Ponekad se čine kao kabaretska družina, a svemu tome doprinosi njihova upečatljiva kostimografija, koja ih takođe čini bitno različitima od ostatka scene.

Naredno događanje u okviru “Zlatiborskog kulturnog” leta je koncert Željka Vasića u petak 12. avgusta od 20 časova.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button