Turizam

Gold gondola neće raditi više od mesec dana zbog dogradnje

Obimni radovi na instalacijama i testiranju novih kabina, kao i izgradnja i montiranje natkrivki na početnoj i krajnjoj stanici razlog su zašto zlatiborska Gold gondola neće raditi u periodu od 9. maja do 20. juna, poručuju iz JP „Gold gondola“.

Od svog osnivanja JP „Gold gondola“ konstantno ulaže u unapređenje rada i usluga, istovremeno podižući bezbednost na najviši nivo, maksimalno se trudeći da zastoji u radu, zbog tih inovacija, budu što kraći i da što manje utiču na poslovanje. Proleće su dočekali sa dosad najobimnijim ulaganjima.

Ono što se pokazalo kao jedan od najvećih problema, bili su veliki redovi nestrpljivih gostiju na početnoj stanici. Upravo zato, krajem 2021. godine, uz podršku Opštinske uprave Čajetina, započeti su pregovori sa francuskim proizvođačem opreme Poma u vezi sa nabavkom 18 kabina – ističe Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola“ i dodaje da će uz ukidanje epidemioloških mera kapacitet kabina biti vraćen na predviđenih 10 osoba što će skratiti period čekanja.

„Kako bi planirani radovi minimalno uticali na poslovanje odlučili smo se za period između prvomajskih praznika i početka letnje sezone. Preciznije rečeno radovi će početi 9.maja i trajaće do 20. juna. Nadamo se da će sve teći po planu i da ćemo spremno dočekati početek letnje sezone“, kaže Bojana Božanić.

Direktorka ovog javnog preduzeća najavljuje još nekoliko značajnih investicija. Osim izgradnje i montiranja natkrivki na početnoj i krajnjoj stanici, planirano je i poboljšanje sistema kao i softverskih rešenja.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button