Turizam

GOLD GONDOLA prošla sve testove: Uskoro i PRVI TURISTI U KABINAMA (VIDEO)

Svi testovi i sa i bez opterećenja prošli su izvanredno, gondola uskoro počinje sa radom, najavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

„Za otprilike 20 dana očekujemo izlazak na teren tehničke komisije čija kontrola podrazumeva proveru cele trase, svih objekata, svih delova – pokretnih i nepokretnih kao i kompletnu usklađenost projektne dokumentacije i funkcionalnosti celog sistema“, rekao je Stamatović.

Zlatiborska Gold gondola, zvanično je najduža panoramska gondola na svetu, dužine devet kilometara, koja je ujedno i najveća i najznačanija infrastrukturna investicija opštine Čajetina, za čiju je izgradnju iz lokalnog budžeta izdvojeno 13 miliona evra.

Radimo za narod, radimo za svoju državu, i nije bez razloga kamen temeljac za zlatiborsku gondolu postavljen na Preobraženje pre pet godina. Ova građevina ostaje, prevazići će nas i sugurno će obeležiti jedno vreme i ljude. Verovali smo u to da će se narod preobraziti i da je Bog uredio da će se ova gondola, od centra Zlatibora do vrha Tornika, uspostaviti ovom trasom, da se narod vozi, da vidi Zlatibor i Srbiju, iz jedne druge perspektive koja nije opterećena ličnim i političkim interesima, nego nesebičnim odricanjem – nedavno je izjavio Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, dodavši da Zlatiborci vole svoju državu i da je zato i nastao ovaj projekat koji niko nije uspeo da zaustavi.

19. avgusta, pre pet godina postavljen je kamen temljac danas već govorimo o skorašnjem otvaranju. Gold  gondola ima 36 stubova, tri stanice i 55 kabina.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button