DruštvoKultura

Junsko izdanje Elektronskih novina Zlatibor

Turistička organizacija Zlatibor objavila je osamnaesto izdanje elektronskih novina koje možete pogledati ovde.

Junski broj otvara uvodnik Bilje Krstić, pevačice naše tradicionalne muzike koja je doživela svetsku slavu kao vokalni solist orkestra „Bistrik“. Dok nam tema broja donosi priču o promociji Zlatibora u gradskim centrima naše države. Pod sloganom “Zlatibor – tvoj pravi izbor“ najavljena je letnja turistička sezona najposećenije planinske destinacije Srbije.

Novi broj Elektronskih novina upotpunjen je i pričom o Zlatiboru, kao dostojnom domaćinu velikanima svetskog moto-krosa. Zlatibor i opština Čajetina imali su retku čast da od 18. do 21. maja ugoste vodeće svetske vozače Hard Enduro šampionata u moto-krosu.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Još jedna od interesantnih priča ovog broja je i priča o prirodnim prednostima, lekovitim svojstvima Zlatibora koja su odavno omogućila razvoj zdravstvenog turizma.

Ovo izdanje sumira događaje koji su tokom proteklih dana obeležili turistička dešavanja na Zlatiboru. Tu je zanimljiva priča o ambasadoru Belgije, Kun Adamu, koji je upoznao vrednosti Zlatibora. “Zlatna planina” ugostila je i veliku grupu holandskih kampera, bila je i domaćin turističkim organizacijama gradova Kraljeva, Višegrada, Budve i Herceg Novog, koje su ovde predstavlili letnje ponude svojih destinacija. Ovde su održane i Sportske igre mladih koje predstavljaju najveću manifestaciju amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, a čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Junsko izdanje Elektronskih novina predstavlja restoran koji je verni čuvar tradicije, “Rujno”. U ovom odeljku elektronskih novina predstavljeno je i odmaralište “Dunav” za prijatan odmor u “srcu zlatne planine”.

Iz prošlosti Zlatibora, dolazi interesantna priča o tome kako je Todor Udovičić Gajović, kiridžija iz sela Stubla, postao “Zlatiborski brzi voz”.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button