DruštvoHranaTurizam

Kafana Ljubiš među deset najboljih u Srbiji

Popularni gastronomski portal za hranu i putovanja „TasteAtlas“ objedinjuje desetine hiljada namirnica i pića, tradicionalnih jela i autentičnih restorana. Između ostalog, ova gastro-platforma je izdvojila najbolja tradicionalna mesta u Srbiji koja preporučuju stručnjaci za hranu. Na listi u prvih 10 kafana, restorana i ugostiteljskih objekata sa najboljom lokalnom hranom našla se i Kafana Ljubiš.

Kafana Ljubiš koja posluje u istoimenom selu u Zlatiborskom okrugu, a svoje ugostiteljske usluge nastavila je da pruža i u samom centru Zlatibora više od jedne decenije. Prijatan i topao ambijent sa enterijerom u drvetu čini ovu kafanu mestom gde gosti rado navraćaju.

Ova kafana na svom meniju ima specijalitete vezane za zlatiborski kraj i predele zapadne Srbije. Tu su proja, pite, lepinje, teletina, kajmak, sir, suhomesnati proizvodi. Na meniju se nalazi i uvek sveža pastrmka iz ribnjaka kafane i specijalitet kuće – teletina u džaku.

Od pića koje se nalaze na meniju Kafana Ljubiš je poznata po ponudi domaćih rakija – medovača, šljiva, kajsija i dunja.

Pored Kafane u Ljubišu svoje mesto na listi najboljih ugostiteljskih objekata dobile su: užička pekara Šuljaga, Kafana kod Mira u Bogutovcu, Tri šešira u Beogradu, Vinska kuća Kovačević u Irigu, Salaš 137 u Novom Sadu, Mali Balkan u Šapcu, Burek plus u Novom Sadu, kao i beogradske pekare Trpković i Ljupče.

Zlatiborske vesti/Nova S

Povezani tekstovi

Back to top button