Turizam

Majsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor

Turistička organizacija Zlatibor objavila je sedamnaesto izdanje elektronskih novina.

Ovaj broj otvara uvodnik Igora Miklje, televizijskog novinara, voditelja i urednika, dok nam tema broja donosi priču o prazničnoj magiji Zlatibora, tokom proteklih vaskršnjih i prvomajskih praznika. O još jednom uspešnom periodu zlatiborskog turizma govori i direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović.

Novi broj Elektronskih novina upotpunjen je i pričom o Zlatiboru, kao  destinaciji koju vole mladi gde su samo neki od zanimljivih predloga kako bi odmor za mlade bio nezaboravan.

Još jedna od interesantnih priča aprilskog broja je i priča o retrospektivnoj izložbi fotografija o izgradnji zlatiborske gondole, pod nazivom “Od lakomice do Gold gondole“.

Ovo izdanje sumira događaje koji su tokom proteklih dana obeležili turistička dešavanja na Zlatiboru. Tu je zanimljiva priča o prvom međunarodnom fudbalskom turniru “Zlatibor kup“. Veliki uspeh ostvarili su i košarkaši “Zlatibora“ (prvaci Košarkaške lige Srbije) osvajanjem prvog mesta na finalnom turniru regionalne ABA 2 lige održanom u Skoplju. A u to vreme su se i odbojkašice “Zlatibora“, pod vođstvom trenera Stanka Brašanca, plasirale u Prvu ligu Srbije, što je najveći uspeh ovog ženskog kluba u prethodne dve decenije postojanja.

Zapažen je i uspeh paraatletičara Aleksandra Radišića koji je osvojio prvo mesto u bacanju čunja na Otvorenom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, održanom u Puli. Veliku pažnju je privukla izložba u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor “Dva plus jedan“ autora Žarka Stankovića, Dejana Milivojevića i Zorice Đorđević.

Tu je i zanimljiva priča o volonterki Takako Sakai, koja boravi na Zlatiboru i radi u Turističkoj organizaciji Zlatibor u okviru programa „Japanski volonteri za međunarodnu saradnju“.

Majsko izdanje Elektronskih novina predstavlja gastronomski bezglutenski doživljaj u restoranu “Maša”. U ovom odeljku elektronskih novina predstavljen je i hotel & spa “Idila“ za porodičnu idilu na odmoru.

Iz prošlosti Zlatibora, dolazi interesantna priča o tome kako je Zlatibor poneo „zlatno“ ime.

Pogledajte elektronsko izdanje elektronskih novina PDF >>>

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button