Некатегоризовано

Na Festivalu sporta na Zlatiboru, film o „Legendama Čaira“

Dokumentarni film producenta Olivera Paunovića i autora Vladimira Ristića „LEGENDE ČAIRA“ koji opisuje i predstavlja legendarnu generaciju Fudbalskog kluba Radnički koji ove godine obeležava vek postojanja, premijerno će biti prikazan međunarodnom Festivalu sportskog filma na Zlatiboru, u Dvorani kulturnog centra, u subotu 26. avgusta u 13:20.

Dokumentarni film reditelja Vladimira Ristića okuplja blizu 20 sagovornika, bivših fudbalera i sportskih radnika.

City Grupa iznedrila je dokumentarni film „Legende Čaira“ koji je posvećen generaciji koja je proslavila Radnički a u svetlu obeležavanja stogodišnjice gradskog kluba.

Jedan od sagovornika u filmu bio je i legenda Niša i bivše Jugoslavije Dragan Stojković Piksi, danas selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Kako Paunović kaže, ljudi koji su se našli u ovom dokumentarnom filmu ostaće upamćeni kao gradski heroji, na taj način su zauvek živi i tu su sa nama.

Pored reditelja Vladimra Ristića, za dobru filmsku sliku bio je zadužen Bojan Jovanović a montažu potpisuje iskusni Boban Rajković.

Da podsetimo, tokom pet dana trajanja festivala na Zlatiboru biće prikazano 45 igranih i dokumentarnih filmova iz Srbije i 18 zemalja iz regiona i celog sveta. Ovaj festival promoviše bavljenje sportom i sportsku kulturu zasnovanu na prijateljstvu, poštovanju i ferpleju i član je Međunarodne asocijacije sportskog filma iz Milana, priznate od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button