Kultura

Na platou ispred Kulturnog centra Zlatibor održan „Letnji ulični erski kabare“

U okviru „Zlatiborskog kulturnog leta“, na platou ispred Kulturnog centra Zlatibor 8. avgusta sa početkom u 19:30 časova održano je drugo veče manifestacije „Letnji ulični erski kabare“.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Ovu tradicionalnu manifestaciju biblioteka „LJubiša R. Đenić“ organizuje od 2008. godine, kojom oplemenjuje i upotpunjava kulturna zbivanja i turističku ponudu Zlatibora i Čajetine. Na platou ispred Biblioteke u Čajetini, 07. avgusta, dok se drugo veče održalo ispred Kulturnog centra Zlatibor, gde su građani i turisti mogli da uživaju u animaciji uličnih svirača, odličnoj pozorišnoj predstavi „Ubiću se majke mi“, prikazanom filmu „Korona sumnjivo lice“, i naravno neizostavnoj muzici u izvođenju „Beogradskog diksi benda“.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Biblioteka „LJubiša R. Đenić” u saradnji sa Opštinom Čajetina predložila je erski humor za upis u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa. Odlukom Nacionalnog komiteta za nematerijalno kulturno nasleđe
Republike Srbije, od 18. juna 2012. godine, upisan je u Registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije pri Etnografskom muzeju u Beogradu, pod inventarnim brojem 15.

Uz biblioteku „LJubiša R. Đenić“ kao glavnog organizatora, suorganizator ove manifestacije je Turistička organizacija Zlatibor, a generalni pokrovitelj je Opština Čajetina.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button