Turizam

Na Zlatiboru održana sedma Turistička konferencija „Zapadna Srbija“

Zlatibor je protekla dva dana, 8. i 9. decembra bio domaćin, sedmoj po redu, konferenciji “Zapadna Srbija”. Turistička organizacija Zlatibor je uzela učešće na ovoj stručnoj konferenciji, koja je organizovana u okviru programa prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine, a održana je u kongresnom centru hotela “Palisad”.

Konferenciju je 8. decembra svečano otvorio predsednik opstine Čajetina Milan Stamatović, a prisutne su pozdravili i Nemanja Radović, pomoćnik ministra turizma i omladine Srbije, Danijela Veljović, rukovodilac Službe razvoja turističke ponude Turističke organizacije Srbije, Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednica grada Tuzle i Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija.

Foto: TO regije Zapadna Srbija

Tema ovogodišnje konferencije bio je održivi turizam, pa su teme predavanja i panel diskusija bile prilagodjene upravo ovom segmentu turistickog razvoja.

Nakon svečanog otvaranja, u okviru radnog dela konferencije, održana je prezentacija Turističke organizacije Zlatibor. Prezentacijom su predstavljeni ambiciozni planovi opštine Čajetina koji će obogatiti turističku ponudu Zlatibora i učiniti ga jednom od najprepoznatljivijih destinacija na turističkoj mapi Evrope, ali i sveta.

Godinama unazad konferencija “Zapadna Srbija” okuplja turističku struku kako bi se sumirali godišnji rezultati i predstavili dalji planovi za razvoj turizma regije Zapadna Srbija.

Ovogodišnja konferencija okupila je veliki broj turističkih poslenika iz cele zemlje i regiona, eminentnih predavača i panelista. Uz turističke radnike Srbije na konferenciji su učestvovali i gosti iz Tuzle, partneri grada Užica u prekograničnim projektima.

Foto: TO regije Zapadna Srbija

Predavanja koja su organizovana u okviru konferencije obuhvatala su značajne i aktuelne teme, od strateškog planiranja, programa razvoja turizma regije Zapadna Srbija, primera dobre prakse, do uloge medija u promociji turističke destinacije.

U okviru konferencije održane su konstruktivne i dinamične panel diskusije, što je bila prilika da stručnjaci iz oblasti turizma i nosioci razvoja turističkih destinacija razmene mišljenja, podele iskustva i dodju do zajedničkih zaključaka za bolje sutra turizma cele regije Zapadna Srbija.

Region Zapadne Srbije se može pohvaliti obiljem turističkih atrakcija, kulturno-istorijskih spomenika i zaštićenih prirodnih predela i kao takav se predstavlja kao jedan od lidera na turističkoj karti Srbije i zemalja okruženja. Unapređenju turizma i promociji cele regije, najviše doprinosi rad Turističke organizacije regije Zapadna Srbija.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button