Događaji

Na Zlatiboru završen ITF juniorski turnir

Internacionalni juniorski teniski turnir „Zlatibor open“ (kategorije J5 pod okriljem ITF-a) završen je danas na terenima TK „Zlatibor springs“ mečevima finala singla u ženskoj i muškoj kategoriji. Preko 100 najboljih juniora iz preko 25 zemalja sveta je u prethodnih 5 takmičarskih dana odmerilo snage a najuspešniji su bili u muškoj konkurenciji Saša Marković dok je u ženskoj konkurenciji pobednica kineska takmičarka Shuman Wu.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Direktor turnira Miloš Dedić istakao je veliku zahvalnost opštini Čajetina i Turističkoj organizaciji „Zlatibor“ na podršci u organizaciji ovog sve uspešnijeg teniskog turnira koji se održava 10 godinu za redom. Svake godine takmičenje privlači sve bolje igrače kao i sve veću pažnju gledalaca a plan je da se iz godine u godine unapređuje i „raste“ kako bi dostigao ozbiljan nivo za koji Zlatibor kao destinacija ima odgovarajuće standarde. Pomenuo je i Umag kao turnir na koji se treba ugledati koji kao i Zlatibor pored odličnih uslova za tenis ima i dodatni sadržaj u svojoj turističkoj ponudi, pa iz tog razloga igrači sa zadovoljstvom nastupaju na ovom turniru a neki čak i ostaju dan, dva duže kada ispadnu iz takmičenja kako bi uživali u čarima „zlatne planine“. Obzirom da igrači dolaze iz velikog broja zemalja turnir dobija jednu novu dimenziju kroz ovakav dodatni vid promocije najposećenije srpske planine.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Na teniskim terenima TK „Springs“ odmah počinju pripreme za još jedan ozbiljan turnir fjučers serije koji će se igrati od 13. do 19. septembra, a koji je jedinstvena prilika za sve ljubitelje tenisa u Zapadnoj Srbiji da pogledaju turnir ovakvog kvaliteta, koji nosi novčanu nagradu u iznosu od 15 000 dolara.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button