Turizam

Novogodišnji praznici na Zlatiboru doneli nove rekorde u posećenosti

Zlatibor je idealna destinacija za porodični odmor, kao i mesto nezaboravnih uspomena mladih generacija, ljudi iz čitave Srbije kao i stranih turista i drugih posetilaca tako da se procenjuje da je tokom prazničnih dana na Zlatiboru boravilo oko 100 000 turista.

Domaćini su priredili raznovrsne sadržaje, za sve generacije. Nezaboravni novogodišnji koncerti uz dobro poznata imena muzičke scene na otvorenom prostoru Kraljevog trga, prošli su u dobrom raspoloženju, uz pesmu, zabavu i vatromet.

Foto: TO Zlatibor

Pored programa na Kraljevom trgu, mnoga poznata imena estrade nastupala su u renomiranim hotelima, restoranima i klubovima Zlatibora koji su uz zvuke svojih najvećih hitova napravili sjajnu atmosferu i nezaboravan provod. Umetnici različitih muzičkih žanrova i organizatori potrudili su se da stvore izuzetan ambijent i prirede nezaboravne praznične trenutke.

Posebna atrakcija za posetioce Zlatibora u dane praznika bila je najduža panoramska gondola na svetu. Oboreni rekordi u broju putnika i novi sadržaji obeležili su početak zimske sezone na zlatiborskoj Gold gondoli. Zlatna žičara je dočekala drugu Novu godinu sa svojim putnicima kojih je ove godine za četiri praznična dana bilo preko 9000, što je za oko 30 odsto više nego prethodne godine.

Za nepune dve godine rada gondolom se vozilo preko 470 000 putnika, a interesovanje za najveću zlatiborsku atrakciju ne prestaje. Svake sezone Gold gondola se trudi da posetioce obraduje novim sadržajima, pa je tako od ove zimske sezone u ponudi nova atraktivna usluga – branč u vazduhu koji će se već od 05. januara služi u kabinama. U novoj ponudi je i Gold gondola balzam za usne na potpuno prirodnoj bazi napravljen na Zlatiboru. Dodatnoj atraktivnosti vožnje doprineli su i brojni sadržaji na stanicama kao što su instagramične tačke i tjubing.

Dobro poznati zlatiborski lokaliteti i zabavni parkovi takođe spremno dočekuju turiste tokom čitave godine. Stopića pećinu, najposećeniji speleološki objekat Srbije, posetilo je više od 101.000 posetilaca, što je povećanje od 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Foto: TO Zlatibor

U „Dino parku„, od samog osnivanja, oboren je rekord posećenosti za vreme novogodišnjih praznika. Takođe, izuzetnu posetu beleži i „Avantura park“, kao i nedaleko od centra tematski park “El Paso City” na Vodicama, Vodopad u Gostilju i Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu.

Iako su novogodišnji praznici ovde protekli bez snežnih padavina, to nije omelo mnoge posetioce da uživaju i u aktivnom planinskom odmoru. U Avantura parku i skijalištu za decu na Obudovici, koji se nalazi u samom srcu Zlatibora, uz pomoć sistema za veštačko osnežavanje najmlađima je omogućeno sigurno i bezbedno skijanje. Zimsku zabavu za najmlađe posetioce upotpunjuje i klizalište koje se nalazi u centru “zlatne planine”.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button