Društvo

Održan sastanak KJP „Zlatibor“ i turističke privrede povodom projekta primarne selekcije otpada

Komunalno javno preduzeće „Zlatibor“ Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor organizovali su zajednički sastanak sa predstavnicima turističke privrede Zlatibora, kako bi ih upoznali sa obavezom i načinom odvajanja otpada u hotelima, odmaralištima, apartmanskim naseljima i drugim turističkim objektima.

Prisutnima su se obratili direktor KJP „Zlatibor“ Čajetina Srđan Pantović, kao i direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Vladimir Živanović pozivajući ih da daju svoj doprinos i učestvuju u realizaciji projekta koji je od velike važnosti za celokupnu lokalnu zajednicu.

Foto: TO Zlatibor

Sastanak održan u kongresnoj sali Inovacionog biznis centra na Zlatiboru bio je prilika za detaljnije predstavljanje Projekta odvajanja otpada, ali i nacrta novog tarifnog sistema koji će uskoro stupiti na snagu, a koji je predstavila Vera Blagojević, rukovodilac komunalne službe KJP „Zlatibor“.

Foto: TO Zlatibor
Foto: TO Zlatibor

Ona je napomenula da je ovo pravi trenutak da svaki ugostiteljski objekat dobije neophodnu opremu za separaciju, da se upozna sa pravilima odvajanja otpada, ali i da preuzme promotivni materijal sa uputstvima za primarnu selekciju otpada, koja izdavaoci u smeštajnim jedinicama moraju istaći na vidnom mestu.

Iz Komunalnog javnog preduzeća „Zlatibor“ su napomenuli da je ovo jedan od uvodnih sastanaka, i da će njihovi predstavnici u narednim danima posetiti turističke objekte, radi detaljnijih dogovora.

U okviru događaja, od strane preduzeća „Alegrina“ zastupnika finskih MOLOK kontejnera  održana je prezentacija polu-podzemnih kontejnera čija upotreba je pogodna za veće hotele, apart hotele i apartmanske komplekse.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button