Društvo

Održana 11. sednica Skupštine opštine Čajetina

27. maja je održana 11. sednica Skupštine opštine Čajetina, na kojoj je bilo 33 tačke dnevnog reda, a od tog broja najveći broj tačaka se odnosio na otuđenje građevinskog zemljišta na osnovu javnog oglasa koji je sproveden u prethodnom periodu.

– Od prodaje 13 parcela, po značajno većim cenama od početnih, opština Čajetina će prihodovati više od 900 miliona dinara, tako da ćemo morati raditi novi rebalans budžeta i povećati sredstva za razne investicije koje su u toku ili koje će biti započete u 2021. godini – izjavio je Aresen Đurić, predsednik SO Čajetina.

Osim pomenute tačke dnevnog reda, usvojene su i izmene planova javnih preduzeća i ustanovu na osnovu prethodnog rebalansa budžeta. Donete su i odluke o oslobađanju određenih investitora dela komunlanih opremanja na osnovu nekih izvođenja radova i izmeštanja instalacija na njihovim parcelama.

– Želim da istaknem da smo pre nešto više od mesec dana usvojili rebalans budžeta, kojim je budžet opštine Čajetina povećan za 631 milion dinara, ali i da ćemo raditi još jedan rebalans budžeta sa novim povećanjem, tako da sigurno ima razloga za zadovoljstvo, jer smo u ovim teškim vremenima jedina opština u Srbiji koja će imati značajno veći budžet nego što je prvobitno bilo planirano – rekao je Đurić.

– Dodatna sredstva iz budžeta preusmeriće se za izgradnju vodovoda Sušičko vrelo, čija prva faza treba da počne za nekoliko dana, a ona podrazumeva gradnju 4200 metara cevovoda, crpne stanice i fabrike vode na Žigalskom visu, dok se paralelno s tim radi projektna dokumentacija za drugu i treću fazu vodovoda, od Žigalskog visa do Ćetena, i od Ćetena do Zlatibora. Takođe, novac će biti iskorišćen za završetak radova u centru Zlatibora, postavljanje fontane u jezeru, izgradnju i rekonstrukciju puteva i ulica na teritoriji cele opštine, izgradnju dečijih igrališta, trim staze na Karauli, kao i niz drugih sadržaja – istakao je Đurić.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button