DruštvoPolitika

Održana 37. sednica Skupštine opštine Čajetina

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Čajetina odbornici su usvojili izmene i dopune Plana generalne regulacije naseljenog mesta Čajetina (sedište opštine) sa naseljenim mestom Zlatibor – prva faza, čime su otklonjeni neki tehnički nedostaci koji su se prethodne godine pokazali u sprovođenju tog plana, tako da će na dalje biti olakšano poslovanje i investitorima i Opštinskoj upravi.

Doneta je i odluka o raspisivanju javnog oglasa za otuđenje građevinskog zemljišta tj. neke parcele koje su bile na oglasu, a nisu prodate, su sada ponovo na oglasu, rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon današnje skupštinske sednice.

Jedna od značajnih novina, nastavio je Đurić, je da su formirane parcele za izgradnju akva parka na Zlatiboru, za šta već imamo zainteresovane investitore iz Švajcarske prema čijim zahtevima smo i formirali veličine tih parcela. Očekujem da ćemo nakon raspisivanja ovog oglasa izvršiti prodaju tog zemljišta i da će naredne godine početi gradnja Akva parka Zlatibor.

Doneto je i nekoliko odluka o doparcelaciji postojećih parcela kao i odluke o finansiranju izgradnje određenih infrastrukturnih projekata sredstvima investitora. To se odnosi na nekoliko seoskih mesnih zajednica za izgradnju puteva u Šljivovici, Gostilju, Jablanici, Ljubišu i Tripkovi, čime će se zaokružiti sve ono što je planirano za 2023. godinu, zaključio je Đurić.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button