Politika

Održana 46. sednica SO Čajetina: Počinje izgradnja kongresnog centra sa salom za 1.700 učesnika

Na 46. sednici Skupštine opštine Čajetina donet je veliki broj veoma značajnih odluka među kojima je svakako  jedna od najznačajnijih ona o otuđenju tj. kupovini parcele između hotela Zlatibor i hotela Mona na kojoj preduzeće Galens planira izgradnju kongresnog centra sa salom za 1.700 učesnika, najvećom kongresnom salom u Srbiji posle beogradskog Sava centra.

Кongresna sala će biti multifunkcionalna tj. osim kongresa i seminara, u njoj će moći da se realizuju i razne druge aktivnosti, kao što su, na primer, sajmovi ili koncerti. Time će značajno biti upotpunjena ponuda ne samo hotela Zlatibor, već i čitavog istoimenog naselja. Uz to, usvojen je izveštaj o radu Turističke organizacije Zlatibor, javnog preduzeća „Zoohigijena“ i Inovacionog biznis centra, a zakletvu je položio izabrani Zaštitnik građana opštine Čajetina, preneo je odluke sa sednice lokalne skupštine Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina

Odbornici su doneli i odluke o uređenju građevinskog zemljišta sredstvima investitora, a radi se o izgradnji više putnih pravaca na teritoriji čitave opštine Čajetina, o nabavci asfaltne mase za КJP Zlatibor i o završetku radova na izgradnji poslovne zgrade JP „Gold gondola Zlatibor“.

Đurić je dodao da se u narednom periodu očekuje veliki broj radova na izgradnji putnih pravaca, kao i na njihovoj rekostrukciji, i da dobar deo tih radova izvodi čajetinsko komunalno preduzeće.

„Ovih dana se intenzivno radi u Semegnjevu, sledeće nedelje se prelazi u Čajetinu gde će biti rekonstruisano nekoliko ključnih ulica u samom centru. Intenzivno se radi i na izgradnji igrališta na Glavici, a nakon toga i na rekonstrukciji sportskih terena u parku. Radovi se obavljaju i na teritoriji Mesne zajednice Ljubiš, a sledeće nedelje se prelazi u Dobroselicu i Jablanicu. Takođe, rade se i dve ulice na Obudojevici na samom Zlatiboru i to su Ugostiteljska ulica i Ulica zlatiborskih pletilja, kao i velika saobraćajnica u naselju Jelena Anžujska koja se spaja sa putem za Rudine“ zaključio je Arsen Đurić.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button