DogađajiDruštvo

Otvoren novi kompleks objekata КJP Zlatibor (FOTO)

Novi poslovni i radni prostor komunalnog preduzeća ovde na Zlatiboru je investicija koju je u potpunosti finansirala lokalna samouprava u iznosu od 250 miliona dinara. Objekat se prostire na parceli od jednog hektara i ima tri hiljade metara kvadratnih ukupne površine.

To je jedan savremen objekat koji će nam umnogome olakšati poslovanje uz već postojeći zavidan vozni park od oko 100 vozila i 180 zaposlenih i praktično, sa tri lokacije smo se preselili na ovu zajedničku, od čega će u narednom periodu svi stanovnici i posetioci opštine Čajetina videti veliku korist, rekao je direktor КJP „Zlatibor“ Srđan Pantović nakon što je sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem presekao vrpcu ovog novog prostora.

Foto: Opština Čajetina

Stamatović je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo da je na na čelu jedne male lokalne samouprave u trenutku kada se otvara ovakav jedinstven kompleks u službi građana opštine Čajetina.

„Ovime smo pokazali da smo u pravom smislu servis građana. Nismo čekali da nam neko drugi uredi našu lokalnu zajednicu niti naša javna preduzeća. Česta je situacija da republički nivo vlasti ne prepoznaje interese i potrebe malih lokalnih zajednica, kao što je, na primer, opština Čajetina i zato smo se sami potrudili da ne dođemo u situaciju da zavisimo od republičkih ili privatnih finansija.

Foto: Opština Čajetina

Zato smo se u prethodnih 20 godina, od kada smo u opštini Čajetina došli na vlast, organizovali i naše lokalno komunalno preduzeće opremili i kadrovski i tehnički i tako od situacije sa jednim vozilom smećarem i nekoliko kamiona FAP-ova danas došli do jednog ozbiljnog preduzeća koje će se u narednom periodu proširiti i na nekih 10 hektara.

Foto: Opština Čajetina

U nastavku ovih objekata planiramo da izgradimo reciklažno dvorište i da tako u potpunosti zaokružimo ciklus uklanjanja čvrstog otpada sa teritorije opštine Čajetina. Taj otpad uklanjamo u potpunosti i mogu da kažem da nemamo mini deponije na teritoriji opštine i nastavljamo da radimo i na reciklaži i odvajanju tog otpada. Idemo ka cilju da smeće, kao i svuda u svetu, i u Srbiji ne bude problem već da ono bude u funkciji profita i biznisa.

Ovu lokaciju smo pažljivo tražili tako da će sve službe biti na ovom prostoru van naseljenog mesta koji, uz to, ima i mogućnost osmišljenog proširenja, dok će samo službe naplate i informacija ostati u Čajetini i u naseljenom mestu Zlatibor, zaključio je Stamatović.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button