Društvo

Planinarski klub „Tornik“ organizovao akciju na vencu Čigote

U nedelju 14. februara Planinarski klub „Tornik“ uspešno je izveo akciju na vencu Čigote, sa ciljnim usponom na vrh Jelje (1411mnv). Start staze je bio na Jokinoj ćupriji na magistrali na skretanju starim putem ka Vodicama. Potom su planinari preko Popovog koca i Biljega došli na vrh Jelje.

Uslovi na stazi su bili otežani zbog vetra i niske temperature (-12°), ali to nije sprečilo učesnike, koji su imali prilike da i pored napora  uživaju u  prelepim zimskim pejzažima Zlatibora. Na akciji je učestvovalo 11 planinara, a svi su članovi Planinarskog kluba „Tornik“. Dužina staze je bila 11.5km, a ukupan uspon 460 m.

Svi zaintersovani ljubitelji planinarenja mogu postati članovi Planinarskog kluba „Tornik“, cena godišnje članarine iznosi 600 dinara za nove članove dok stari članovi koji poseduju karticu plaćaju 500 dinara. Sledeća aktivnost je uspon na Trem u okviru republičke akcije 27. februara, dok će na teritoriji Zlatibora sledeća akcija biti planinarska staza do manastira Uvac 13. marta.

Svi zainterosovani za učešće za detaljnije informacije o akcijama  se mogu javiti na br 064 15 65 578 , vodič Marko DŽambasović MB778.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button