Društvo

Postavka izložbe slika u Kulturnom centru Zlatibor povodom završetka Međunarodnog art simpozijuma „Slikarska duša istoka“

U subotu, 22. maja 2021. godine u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor u 18 časova otvorena je izložba slika povodom završetka Međunarodnog art simpozijuma „Slikarska duša istoka“.

Na Zlatiboru je tokom prethodnih dana bio u toku Međunarodni art simpozijum pod nazivom „Slikarska duša Istoka“. Organizator projekta je SRU „Vukadinović“, a suorganizatori su Turistička organizacija Zlatibor, Opština Čajetina i Rade Filipović. Na simpozijumu pored slikara iz naše zemlje su učestvovali i slikari iz Ruske Federacije, Jermenije i Francuske. Takođe, simpozijumu je prisustvovao i poznati skulptor iz Crne Gore, Luka Radojević, koji je izradio monumentalnu skulpturu i poklonio Opštini Čajetina.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Prilikom otvaranja posetiocima se obratio organizator projekta, Đorđe Vukadinović a potom i predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić koji je sve pozdravio u ime opštine Čajetina i Turističke organizacije
Zlatibor. Tom prilikom je izrazio veliko zadovoljstvo što se već pet godina unazad ova likovna kolonija održava upravo na Zlatiboru a od ove godine i u kući kulture i umetnosti, Kulturnom centru Zlatibor.

Nakon toga posetocima se obratio naš poznati istoričar umetnosti, slikar i istaknuti likovni kritičar, Zdravko Vučinić koji je otvorio postavku izložbe slika i svima poželeo dobordošlicu.

U narednim danima postavka će biti predstavljena u Kulturnom centru Zlatibor, nakon čega će radovi biti izloženi u prestižnim galerijama zemalja učesnika.

Galerija je otvorena za posetioce svakog radnog dana, u periodu od 10.00 do 17.00 časova.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button