DogađajiSportTurizam

Pravi HARD ENDURO triler prvog dana na XROSS reliju

Blatnjavo, klizavo, izazovno – tako bismo opisali prvi Off-road dan na Xross Hard Enduro Reliju koji je vozače vodio kroz prelepu, ali divlju Taru. Kiša je pratila takmičare od starta do kraja trke, što je znatno otežalo stazu, pa su svi morali da ulože i poslednji atom energije ne bi li savladali teške prepreke i stigli na cilj.

Činilo se da nekim vozačima kišno vreme nije predstavljalo problem i hrabro su se suočavali sa svim preprekama, međutim, onima koji su amateri i voze u lakšim klasama bilo je prilično naporno.

Vozači su se suočavali sa klizavim uzbrdicama na kojima su morali da guraju motore, a teren natopljen kišom samo je podigao nivo težine tog izazova. Najbolja akcija bila je na čuvenoj Mišolovci, ekstremnoj uzbrdici koja je zadavala probleme čak i najboljim takmičarima. Bilo je izazovno i na nizbrdicama, nabujalim potocima i kamenjarima.

Neki vozači zbog loših vremenskih uslova nisu uspeli da završe trku u predviđenom roku, a oni kojima je to pošlo za rukom, na cilj su stizali blatnjavi, znojavi i preumorni ali puni utisaka i srećni što su uspeli da prođu finiš liniju.

Oštra borba vodila se u najtežoj PRO klasi, u kojoj voze najbolji vozači na svetu. Prvi kroz cilj je prošao Manuel Lettenbichler, inače aktuelni svetski šampion, a pratili su ga Mario Roman i Mihael Vokner.

Drugog off-road dana, pred vozačima će biti trasa duga skoro 100km koja vodi kroz Mokru Goru. Vremenska prognoza obećava nešto sunčaniji dan, bez kiše, pa ostaje da vidimo ko će proći prvi kroz cilji i kako će konačna tabela izgledati nakon drugog trkačkog dana.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button