Kultura

Predstava za decu „Strahinja“ u Kulturnom centru Zlatibor

Predstava za decu i mlade „Strahinja” biće izvedena 7. decembra u Kulturnom centru Zlatibor. U dva termina: najpre u 11 časova za decu iz osnovnih škola Kriva reka, Mačkat i Šljivovica, a u 13 časova za osnovce iz Jablanice, LJubiša, Sirogojna, Rožanstva kao i decu od prvog do četvrtog razreda sa Zlatibora.

Ova predstava, prilagođena mladoj publici, rađena je po motivima romana Jasminke Petrović „Ovo je najstrašniji dan u mom životu”, po tekstu Željka Hubača. Režiju potpisuje Šari Sabel Strandmark, a komad je nastao u koprodukciji Puls teatra Lazarevac, ‘’Gamba produkcije’’ Beograd i ‘’Inovadora’’ Stokholm iz Švedske.

Priča prati mladog Strahinju koga uz malu maturu što se približava muče razne muke odrastanja, u porodici i oko nje. NJegove vršnjake će zainteresovati kako se jedan beogradski dečak nosi sa fatalnom ljubavlju prema nastavnici srpskog, sa maminom boljkom, tatinim romansijerskim pokušajima, dugom kosom i bradom, časovima esperanta i drugim stvarima koje su tipične za taj period odrastanja.

Pita se, recimo, radoznali Strahinja koliko dlaka na bradi treba da ima jedan četrnaestogodišnji mladić kako bi bio normalan, da li je moguće da se porodica zameni ukoliko ne možete da podnesete svoju vlastitu i šta je zaista pravi poljubac. U ovoj predstavi o njegovom životu prate se ljutite, ljubopitljive, tužne, srećne, iznenađujuće misli jednog srpskog dečaka. U ulozi Strahinje je Dimitrije Stajić, a u ostalim ulogama Maja Jovanović, Jelena Cvijetić, Aleksandar Trmčić, Ana Ćuk, Lazar Maksić i Darko Bjeković.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button