DruštvoTurizam

Predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija u poseti Zlatiboru

Predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija su u periodu od petka 18. avgusta, do nedelje 20. avgusta boravili na Zlatiboru u okviru obeležavanja 130 godina organizovanog turizma na “zlatnoj planini”.

Među njima su bili ambasadori Rumunije, Izraela, Evropske unije, Hrvatske (Hrvatski poslovni klub), Makedonije i ostalih zemalja, kao i direktor „Kolor pres grupe”, Robert Čoban.

Oko 20 predstavnika inostranih zemalja koji su posetili Zlatibor imali su priliku da se uvere u prestižno zvanje turističkog lidera među planinama Srbije. Turistička organizacija Zlatibor ih je upoznala sa raznovrsnom turističkom ponudom ovog planinskog centra.

Tom prilikom posetili su najposećeniji speleološki objekat, Stopića pećinu, upoznali simbole Zlatibora na obnovljenom Kraljevom trgu, našli se i na mestu začetka organizovanog turizma na Zlatiboru, pokraj Kraljeve česme, dok im je veliku pažnju privukla i vožnja najdužom panoramskom žičarom na svetu „Gold gondolom“.

Foto: TO Zlatibor

Kako kažu, gondola se pojavila kao „kruna“ u periodu kada Zlatibor obeležava 130 godina organizovanog turizma koja je ovu planinu postavila na mapu svetskih destinacija.

Prirodne lepote, ulaganja, rad i turistička posvećenost dovele su do toga da Zlatibor uređeniji, posećeniji i jači nego ikad obeležava 130. godišnjicu organizovanog turizma kao mesto susreta predstavnika diplomatskog kora i međunarodnih organizacija, mnogobrojnih turista, predstavnika medija, turističke privrede i drugih…

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button