Društvo

Predstavnici TO Zlatibor uspešno završili studijsko putovanje u Istri

Predstavnici TO Zlatibor u sastavu delegacije regije Zapadne Srbije su uspešno završili studijsko putovanje u Istri. Delegacija je tom prilikom obišla grad Pulu u pratnji turističkog vodiča i upoznala se sa lokalnom turističkom ponudom.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

U nastavku putovanja posetili su i nacionalni park Brijoni, gde je evidentirano stotinak lokaliteta i objekata arheoloških i kulturnih vrednosti koje krase ovo moderno letovalište. Prilikom dolaska delegaciju su primili predstavnici nacionalnog parka nakon čega je održan i sastanak na kome se razgovaralo o mogućnostima saradnje, kao i konkurisanju povodom projekata Evropske Unije.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Tokom daljeg dela programa predstavnici TO Zlatibor su prisustvovali sastanku sa predstavnicima Klastera Severozapadne Istre, u prostorijama hotela u Umagu. Tom prilikom su im se obratili županijska načelnica za turizam Nada Prodan Mraković, direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović, kao i rukovodilac destinacijskog marketinga Istraturist Jelica Panić. Na sastanku su približeni sadržaji i ponuda koja postoji u Istri. Od smeštajnih kapaciteta, od eko proizvođača do zelenih plaža i manifestacija koje neguju tu filozofiju, sve do zaštićenih područja Istre, eko muzeja i eko prijateljskih aktivnosti. Potom su predstavnici turističkih organizacija regije Zapadne Srbije održali promocije među kojima je I TO Zlatibor prezentovala turističku ponudu Zlatibora. Tom prilikom se razgovaralo i o mogućnostima saradnje.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Delegacija je pored stručnog dela programa prisustvovala i manifestaciji Vinistra, izložbi vina i vinarske opreme koja se već tradicionalno održava u Poreču. Prilikom posete manifestaciji delegaciji se obratio predsednik Vinistre, Nikola Benvenuti, koji je svima poželeo da ostanu u pozitivnoj energiji Vinistre. Tokom trajanja izložbe posetioci su imali priliku da istraže vinski svet Istre, kao i da se upoznaju sa lokalnom gastronomskom ponudom.

Predstavnici TO Zlatibor zahvalni su što su imali priliku da se tokom ovog studijskog putovanja upoznaju sa radom predstavnika klastera Severozapadne Istre, razmene dragocena iskustva, i postignu dogovor o mogućoj budućoj saradnji.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button