Sport

Prvi međunarodni odbojkaški kamp na Zlatiboru

Na Zlatiboru se od 1. do 15. jula održava prvi međunarodni odbojkaški kamp za dečake i devojčice.

Kamp je pokrenut kao zajednički projekat opštine Čajetina i odbojkaškog udruženja Tin volej. Polaznici kampa su deca tinejdžerskog uzrasta koja su podeljena u dve smene. Prva smena trajala je od 1. do 8. jula.2021., i u njoj je učestvovalo 80 dece iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. U drugoj smeni, od 8. do 15. jula 2021., u kampu će trenirati ukupno 120 polaznika, od čega će biti prisutno 35 dece iz čajetinske opštine, 32 dece sa Kosova i Metohije, i 30 iz Republike Srpske, čiji je dolazak na kamp omogućila Opština Čajetina.

„Opština Čajetina je u svojim strateškim planovima zacrtala da budućnost ovog mesta posveti sportu, sportistima i zdravstvenom turizmu. Imamo izuzetne potencijale zato želimo da damo svoj doprinos, da pomognemo i motivišemo decu da se bave sportom u najezdi svih poroka i izazova. Opština Čajetina će i u buduće podržavati ovakve projekte, i uvek će pomagati našu decu sa Kosova i Metohije, i iz Republike Srpske, koja žive u veoma teškim uslovima, jer je ovo za njih ogromno iskustvo, i velika sreća i radost“, izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

„Kampovi su u suštini kratak period da bi se nešto kapitalno uradilo. Moja ideja i ideja trenerske organizacije je da damo određene smernice, da pokušamo da unificiramo neke elemente odbojkaške igre i da radimo na edukaciji trenera. To je ono što bih ja voleo u budućnosti da bude ideja ovog kampa, da zajedno sa ovom dečicom dolaze njihovi treneri koje bismo mi u našim razgovorima, uz ove iskusne kolege, sjajne demonstratore edukovali, što je jedno veli

ko bogatstvo ovog kampa koje će značiti za budućnost srpske odbojke.“, rekao je Darko Zakoč, proslavljeni odbojkaški trener.

„Prva smena nam je neki reper kako sve to treba da izgleda, kako deca treba da se ponašaju, da ih uvedemo u ritam i sistem i neku disciplinu, što su deca postigla već posle prvih dva-tri dana. Očekujem da će tako biti i u drugoj smeni.“, istakla je Nataša Krsmanović, srpska odbojkašica.

Osim Nataše Krsmanović, u radu prvog međunarodnog odbojkaškog kampa učestvuje još jedna naša poznata srpska odbojkašica i reprezentativka Tijana Malešević, koja je rekla da u okviru kampa rade najbolji treneri sa ovih prostora i da veruje da je to prvo takvo iskustvu za većinu devojčica koje učestvuju u ovom odbojkaškom kampu.

„Zahvalila bih se predsedniku opštine Čajetina što su prepoznali i podržali naš kvalitet, našu ideju i maksimalno radimo da ovaj kamp zaživi i da traje godinama.“, zaključila je Tijana Malešević.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button