DogađajiKultura

„RTS zvuk“ na Zlatiboru – održan koncert narodne muzike uz legendarne izvođače

U petak veče, 25. avgusta, na letnjoj pozornici Kraljevog trga održan je koncert narodne muzike „RTS zvuk“. Organizovan povodom dva velika jubileja, 99 godina trajanja i uspeha Radio Beograda i 60 godina Muzičke produkcije RTS-a, ovaj koncert predstavlja vrhunac letnjeg kulturnog kalendara.

Radio televizija Srbije potrudila se da svim posetiocima pruži nezaboravno iskustvo i dva sata kvalitetnog muzičkog programa.

Na zlatiborskoj letnjoj pozornici nastupila su legendarna imena domaće estradne scene. Koncert su otvorile Jelena Broćić i Mirjana Aleksić, a za zlatiborsku publiku zapevali su Danka Stojiljković i Čeda Marković, Snežana Đurišić i Radiša Urošević, Ana Bekuta i Rade Jorović. Brojna publika uživala je u vanvremenskim hitovima i dobro poznatim zvucima narodne muzike. Ređale su se pesme poput „Aj berem grožđe“, „Bele rade“, „I da se vrate godine mlade“, „Pevam za ljubavi stare“, „Vratiću se“, „Kuće male krečene u belo“, „Ti si žena mog života“, „Zlatiborske zore“ i mnoge druge.

Foto: TO Zlatibor
Foto: TO Zlatibor

Repertoar je obuhvatao širok spektar pesama, od onih nostalgičnih i emotivnih, do veselih i ritmičkih. Izvanredne izvedbe, više desetina hiljada posetilaca i sjajna atmosfera potvrdili su zašto su ova estradna imena, postala simboli narodne muzike, a njihove pesme rado slušane i pevane širom Srbije i regiona.

Koncert je na Kraljevom trgu okupio posetioce svih uzrasta, što je samo još jedan od dokaza da je bogato nasleđe narodne muzike duboko utkano u srce srpskog naroda i da se ljubav prema ovoj vrsti muzike prenosi generacijama.

Muzički doživljaj na Kraljevom trgu upotpunili su muzičari Narodnog orkestra RTS-a po upravom Vlade Panovića. Vrhunac večeri bio je nastup trubačkog orkestra Marka Trnavca, uz čije je Užičko i Vlaško kolo zaigrala publika.

Voditelji programa bili su dobro poznati glasovi Radio Beograda, novinari i urednici Aleksandra Paladin i Nenad Kamidžorac.

Foto: TO Zlatibor
Foto: TO Zlatibor

Za sve one koji 25. avgusta nisu bili na Kraljevom trgu, RTS je organizovao direktan prenos na Prvom programu Radio Beograda i odloženi prenos na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti, od 21 čas i 45 minuta.

Koncert je organizovala Radio televizija Srbije, uz saradnju sa opštinom Čajetina i Turističkom organizacijom Zlatibor.

Iako je do kraja avgusta ostalo svega nekoliko dana, sve posetioce Zlatibora u narednim danima očekuje bogat zabavni program.

Iako je do kraja avgusta ostalo svega nekoliko dana, sve posetioce Zlatibora u narednim danima očekuje bogat zabavni program. Već u subotu, 26. avgusta na Kraljevom trgu biće održan koncert džez muzike Aleksandra Tomića. U nedelju 27. avgusta ljubitelji sporta moći će da prate turnir u Tekbolu i humanitarno nadmetanje u brzom šutiranju trojki. U zlatiborskom selu Tripkova za vikend se održava manifestacija „Dani Tripkove“ sa bogatim kulturno-umetničkim programom.

Sva dnevna dešavanja na Zlatiboru i okolini, kao i servisne informacije možete u svakom trenutku pronaći na web platformi zlatibor.live.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button