Sport

Skajraning trka – Tornik Sky Race

Takmičenje u nebeskom trčanju, jednoj od novijih sportskih disciplina za koju interesovanje na našim prostorima sve više raste, održava se po prvi put na Zlatiboru 2. aprila pod nazivom Tornik Sky Race.

Čak 134 takmičara iz 10 zemalja trčaće kamenitim i uskim stazama po najvišem grebenu Zlatibora. Start je planiran za 8 časova ujutru iz ski-centra Tornik, a takmičari po zadatoj ruti treba da prođu kroz selo Stublo, preko Dobroseličke prerasti, Ravnog Tornika, Šainovaca i Marića, nazad do cilja u ski-centru. Kroz netaknutu prirodu, borove šume i okrepu na prirodnim izvorima, nebeski trkači treba da završe trku za 6 sati i 45 minuta kad je vremenski limit za prolazak kroz cilj. Ovo je druga trka od sedam planiranih u ovoj sezoni u organizaciji Skyrunning Asocijacije Srbije i Crne Gore i prva trka na Zlatiboru koja nosi bodove za najveću trku planete – Ultra trail Mont Blanc.

Skajraning podrazumeva trčanje na planinske vrhove i neuređene terene, tehničke deonice i vertikale. Na našim prostorima ova asocijacija organizuje takmičenja od 2014. g, a prošle godine Skyrunning reprezentacija Srbije i Crne Gore prvi put je učestvovala na Evropskom prvenstvu u ovoj disciplini.

Trka Tornik Sky Race biće održana zahvaljujući podršci Turističke organizacije Zlatibor, Hotela Palisad, JP Gold Gondola Zlatibor, JP Skijališta Srbije i kompanije Autokomerc.

 

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

pogledajte i
Close
Back to top button