Društvo

SVEČANO NA ZLATIBORU! Vučić: Došao sam da čestitam onima koji su na ovome radili, uradili su veliku stvar za Srbiju

Gold Gondola na Zlatiboru svečano je danas otvorena, uz brojne zvanice iz sveta politike i privrede događaju je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio da je ponosan zbog tog projekta. Gondola danas nije primala putnike iz građanstva i turiste jer je protokol tako diktirao.

– Došao sam da podržim važan projekat i da kažem koliko se kao predsednik Srbije radujem svakom uspehu koji donosi dobro našim građanima i našoj zemlji – poručio je Vučić

On je dodao i da je na Zlatibor došao kako bi podržao važan projekat.

Foto: Zlatiborske Vesti

Predsednik opštine Čajetina i lider opozicione stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović rekao je povodom posete predsednika Vučića, da njegov dolazak na svečano otvaranje Gold Gondole predstavlja početak dijaloga između vlasti i opozicije.

– Od mene nećete čuti da je gondola loša, jer je inicirao neko drugi. Ne zanima me ni najmanje ko je imao tu ideju. Došao sam da čestitam onima koji su na ovome radili, uradili su veliku stvar za Srbiju, rekao je Vučić.

Uz posetu predsednika stigla je i najava izgradnje obilaznice do Zlatibora.

– Želimo da vidimo kako i na koji način da približimo Zlatibor drugim urbanim centrima. Velika je trka između Vrnjačke Banje i Zlatibora – rekao je Vučić.

Cena karte je 1.000 dinara za odrasle u oba smera, 550 dinara za decu, poseban popust imaju meštani Zlatibora.

Prema rečima direktorke JP Gold gondola Bojane Božanić, sa gondolom i ova planina ulazi u novu eru turizma.

„U narednih 7 do 10 godina očekujemo da, zahvaljujući i gondoli, ostvarimo 10 miliona noćenja i dovedemo million turista tokom godine na Zlatibor. Gondola će omogućiti i realizaciju novih projekata na njenoj trasi, koji će upotpuniti turističku ponudu raznim komercijalnim sadržajima“, rekla je Božanićeva.

Najduža gondola na svetu! GOLD GONDOLA POČELA SA RADOM

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button