DogađajiTurizam

TO Zlatibor učestvovala na 8. Međunarodnoj naučnoj konferenciji SITCON 2023

Turistička organizacija Zlatibor bila je učesnik 8. Međunarodne naučne konferencije SITCON 2023, koja je održana u četvrtak 19.oktobra 2023. na Univerzitetu Singidunum, u Beogradu. Ovom prilikom direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović, je bio panelista u okviru teme „Održivi razvoj i zelena transformacija turizma“.

Cilj stručne i naučne konferencije SITCON 2023 je da na jednom mestu okupi sve značajne partnere: predstavnike Vlade Republike Srbije, resornih ministarstva, turističkih organizacija, turističke i hotelijerske privrede, kao i naučne radnike i da značajno doprinese oblasti turističkog i hotelijerskog poslovanja kroz aktuelne teme. Tema ovogodišnjeg SITCONa je bila „Upravljanje budućnošću učenjem iz prošlosti – Savremeni trendovi u turizmu i hotelijerstvu“.

U okviru prva tri panela prisutni su imali priliku da čuju izlaganja najznačajnijih imena iz oblasti turizma i hotelijerstva u Srbiji. Neki od panelista su bili: Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, prof. Georgi Genov, direktor HORESa, Aleksandar Vasilijević, GM Hiltona, Zoran Arsenović, GM KonTiki Travela, Boško Rupić, direktor Air Srbije, prof. Svetlana Stanišić, predstavnici EXPO 2027, Beogradskog sajma, Ministarstva prosvete, Ministarstva nauke, Ministarstva zaštite životne sredine, Privredne komore Srbije, Unije poslodavaca, YUTE, HORESA, Turističke organizacije Zlatibora, Turističke organizacije Sokobanje, profesori: Jovan Popesku, Miroslav Knežević, Dušan Borovčanin, Danijel Pavlović i drugi…

Foto: TO Zlatibor

Učešćem na ovoj, ali i na sličnim naučno-stručnim konferencijama, Turistička organizacija Zlatibor kontinuirano radi na unapređenju svog poslovanja i edukacije kadrova, prati najnovije trendove u turističkoj industriji i naučno – istraživačkom radu primenjujući ih u praksi na polju unapređenja turističke ponude Zlatibora.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button