Kultura

U sali Kulturnog centra na Zlatiboru izvedena predstava za decu „Strahinja“

U sali Kulturnog centra na Zlatiboru 7. decembra 2021. u režiji Šari Sabel Strandmark-a je izvedena predstava za decu „Strahinja“ u dva termina, i to u 11.00 za decu iz osnovnih škola Kriva reka, Mačkat i Šljivovica, i u 13.00 za decu iz osnovnih škola Jablanica, Ljubiš, Sirogojno, Rožanstvo, kao i za decu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole sa Zlatibora.

Naši najmlađi sugrađani imali su priliku da uživaju u predstavi koja je rađena po motivima romana Jasminke Petrović „Ovo je najstrašniji dan u mom životu“, po tekstu Željka Hubača. Ovaj komad je nastao u koprodukciji Puls teatra Lazarevac, ‘’Gamba produkcije’’ Beograd i ‘’Inovadora’’ Stokholm iz Švedske.

Priča prati mladog Strahinju koga uz malu maturu što se približava muče razne muke odrastanja, u porodici i oko nje. Beogradski dečak nosi se sa fatalnom ljubavlju prema nastavnici srpskog, sa maminom boljkom, tatinim romansijerskim pokušajima, dugom kosom i bradom, časovima esperanta i drugim stvarima koje su tipične za taj period odrastanja.

Foto: TOZ

Pita se, recimo, radoznali Strahinja koliko dlaka na bradi treba da ima jedan četrnaestogodišnji mladić kako bi bio normalan, da li je moguće da se porodica zameni ukoliko ne možete da podnesete svoju vlastitu i šta je zaista pravi poljubac. U ovoj predstavi o njegovom životu prate se ljutite, ljubopitljive, tužne, srećne, iznenađujuće misli jednog srpskog dečaka.

U ulozi Strahinje je Dimitrije Stajić, a u ostalim ulogama Maja Jovanović, Jelena Cvijetić, Aleksandar Trmčić, Ana Ćuk, Lazar Maksić i Darko Bjeković.

Foto: TOZ

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button