Društvo

Usvojen budžet opštine Čajetina za narednu godinu

Usvojen je budžet opštine Čajetina za 2022. godinu u iznosu od 3 milijarde 335 miliona dinara i on je planiran racionalno i sa velikom pažnjom a siguran sam da će biti realizovan i u većem iznosu nego što je planiran.

Naravno, to nije ukupan iznos budžetskih sredstava, jer veliki broj investicija sprovodimo i kroz kompenzacije sa investitorima, tako da je već u ovom momentu taj budžet blizu iznosa od četiri milijarde dinara, izjavio je Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina nakon današnje sednice Skupštine opštine.

Foto: Opština Čajetina

Najznačajnije stavke koje su planirane tim budžetom, nastavio je Đurić, jesu nastavak velikih infrastrukturnih radova a 300 miliona dinara je planirano za izgradnju vodovoda sa Sušičkih vrela i za zamenu odnosno izgradnju magiistralnog cevovoda od Ribnice do Zlatibora.

Za izgradnju puteva i ulica na teritoriji opštine Čajetina predviđeno je 295 miliona dinara, dodatnih 70 miliona za rekonstrukciju postojećih puteva i ulica, 40 miliona za izgradnju javne rasvete na teritoriji opštine, 102 miliona za proširenje i dogradnju dečjeg vrtića na Zlatiboru kako bi mogli da budu zadovoljeni narasli zahtevi za polazak dece u vrtić.

Đurić je naglasio da je ovim budžetom planirana izgradnja još nekih dečijih parkova i igrališta, pešačkih i biciklistčkih staza a očekuje se i veliko ulaganje u izgradnju Agrobiznis centra u Krivoj Reci, čime će se zaokružiti započeti proces formiranja tog centra. „Ove godine je nabavljen veći deo mehanizacije i mašinski prsten a naredne godine je predviđeno proširenje kapaciteta mlekare na 20.000 litara ulaza mleka dnevno, kao i izgradnja pratećih objekata, prvenstveno hladnjače, tako da će do kraja naredne godine taj biznis centar profunkcionisati u pravom smislu te reči. Budžetom je predviđena realizacija velikog broja manifestacija i socijalnih davanja, jer se vodilo računa o svim kategorijama stanovništva i svim aktivnostima na teritoriji čitave opštine“ zaključio je Đurić

Pored budžeta, danas je usvojen i Plan detaljne regulacije Tržnog centra Zlatibor, usvojeno je nekoliko odluka o uređenju građevinskog zemljišta sredstvima investitora, gradi se nekoliko ulica na samom Zlatiboru kao i neki putni pravci na teritoriji čitave opštine. Dodeljeno je nekoliko parcela neposrednom pogodbom, takozvanom doparcelacijom na samom Zlatiboru, a imenovan je i direktor Sportskog centra Čajetina.

Planiramo još jednu sednicu Skupštine opštine za koju je planirano usvajanje planova i programa rada javnih preduzeća, kako bi i oni mogli nesmetano da funkcionišu odmah početkom naredne godine, izjavio je Aresen Đurić.

Foto: Opština Čajetina

 

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button