Društvo

Usvojen završni račun budžeta za 2020. godinu

Na današnjoj 12. sednici Skupštine opštine Čajetina usvojen je završni račun budžeta za 2020. godinu.

Ukupno ostvareni prihodi i primanja sa prenetim sredstvima utvrđeni su u iznosu od 2.541.297.803,21 dinara, odnosno 113,81% od planiranih. Ukupno izvršeni rashodi i izdaci budžeta u 2020. godini iznose 2.007.390.292,31 odnosno, 89,90% u odnosu na planirane. Ukupno ostvareni suficit budžeta u 2020. iznosi 533.907.510,90 dinara.

Donete su odluke o opštinskim priznanjima koja će, povodom Dana opštine, biti dodeljena na svečanoj sednici 30. juna.

Dobitnik najvećeg priznanja “Zlatiborske povelje“ je Fondacija Aćimović koja je donirala 200.000 evra za izgradnju bazena u okviru Osnovne škole “Dimitrije Tucović“, odnosno fiskulturne sale na Zlatiboru.

– Pomenuta Fondacija u poslednjih 15 godina stipendira i najbolje učenike te škole tako da mislim da je priznanje otišlo u prave ruke – izjavio je Arsen Đurić, predsednik SO Čajetina, dodaaši da su izabrani i dobitnici priznanja “Dimitrije Tucović“, kao i da će svi učenici osnovnih i srednjih škola, sa područja čajetinske opštine, koji su nosioci diplome “Vuk Karadžić“ dobiti pohvalnice i zlatnik sa likom Vuka Karadžića, a biće uručene i zahvalnice koje dodeljuje predsednik Opštine.

Na sednici je izmenjena i odluka o dosadašnjem načinu dodeljivanja građevinskog zemljišta, tako će se, ubuduće, u slučaju odustajanja prvog najpovoljnijeg ponuđača koji se javio na raspisani javni oglas, isti biti poništen da bi se eliminisale eventualne zloupotrebe i manipulacije.

– Planiramo da do održavanja svečane sednice Skupštine opštine Čajetina koja je zakazana za 30. jun, održimo možda još jednu redovnu sednicu jer je pri kraju izrada Plana generalne regulacije, a ukoliko se Plan do tada ne završi, sednica će biti pomerena za naredni mesec, kada će biti usvojen i drugi rebalans budžeta kako bismo dodatna sredstva rasporedili u neke nove investicije – zaključuje Đurić.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button