Kultura

Veličanstven koncert Danice Crnogorčević na platou ispred Hrama Preobraženja Gospodnjeg

U okviru bogatog programa „Zlatiborskog kulturnog leta“, na platou ispred Hrama Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru održan je koncert etno i duhovne muzike Danice Crnogorčević, u prisustvu velikog broja gostiju i posetilaca.

Koncert je otvoren numerom „Ne goni konja mori momiče“ dok je kasnije ova mlada talentovana umetnica ugrejala dušu svih prisutnih pesmama: „Marijo slavna“, „Govori Gospode“, „Karanfil se na put sprema“, „Udade se jagodo“, „Žubor voda žuborila“, „Ej dragi, dragi“, „Srpkinja je mene majka rodila“, „Sini jarko sunce sa Kosova“...

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Veliko oduševljenje publike i gromoglasan aplauz izazvala je i novokomponovana pesma ,,Kroz život i smrt“ čiji je tekst pisao njen muž, đakon Ivan Crnogorčević, kao i pesma o stradanju srpskog naroda u Jasenovcu ,,Rano moja“ za koju je snimljen i spot. Pevačka etno grupa ,,Gorica“ je takođe upotpunila ovaj koncert pesmom ,,Crven cvete“.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Koncert je završila pesmom koja je posvećena Svetom Vasiliju Ostroškom.

Danica Crnogorčević, pevačica etno i duhovne muzike i diplomirana istoričarka umetnosti, u koncertu koji je trajao više od sat vremena svojim glasom ulepšala je ovo letnje zlatiborsko veče, dok je publika na to odgovorila gromoglasnim aplauzom i pevanjem.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Sledeće kulturno dešavanje u Hramu Preobraženja Gospodnjeg biće gostovanje glumca Nebojše Dugalića 30. jula sa početkom u 19 časova.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button