Turizam

Velika posećenost Zlatibora za novogodišnje praznike

Uprkos nesvakidašnjoj situaciji sa epidemijom koronavirusa, novogodišnji praznici na Zlatiboru protekli su u veseloj atmosferi i dobrom raspoloženju. Organizovanog dočeka nije bilo ni na Kraljevom trgu, ni u mnogobrojnim restoranima i klubovima, ali sudeći po broju turista koji su boravili na planini, zabave nije nedostajalo. Tokom novogodišnjih praznika na Zlatiboru je u smeštajnim kapacitetima boravilo oko 30 hiljada gostiju svakog dana. Pored gostiju koji su na planini boravili više dana, lepo vreme na Zlatibor je izmamilo i veliki broj izletnika, pa je tokom proteklog vikenda na planini uživalo i do 40 hiljada turista dnevno.

Stopića pećina, koja je tokom protekle godine oborila rekord i ostvarila 120 hiljada poseta, u novu godinu ulazi sa odličnim rezultatima. Od početka nove 2021. godine, za samo tri dana, pećinu je posetilo nešto više od 2.200 turista. Najposećeniji lokalitet bio je ski centar Tornik. Iako vremenski uslovi nisu dozvolili skijanje, zaljubljenici u prirodu uživali su u panoramskoj vožnji žičarom i bobu na šinama. Odličnu posećenost prvih dana nove godine zabeležili su i Dino park, vodopad u Gostilju, muzej „Staro selo“ u Sirogojnu.

Da je nedavna rekonstrukcija centra Zlatibora izazvala pozitivne komentare i oduševljenje turista, posvedočio je veliki broj ljudi koji je tokom proteklog vikenda na Kraljevom trgu uživao u sunčanom vremenu i planinskom vazduhu. Najveći broj fotografija gostiju zabeležen je pored zlatiborskog jezera, koje sada ispunjava čista voda i ulepšavaju vodoskoci, pa ne čudi što je postalo prava atrakcija.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button