Sport

Završen prvi „Zlatibor kup“

Prvi međunarodni fudbalski turnir „Zlatibor kup“ završen je danas utakmicama završne faze takmičenja u svim kategorijama. Ovaj turnir trajao je tri dana a okupio je preko 1000 učesnika iz preko 90 ekipa iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Kod svih starosnih kategorija od najmlađeg 2015. godišta do najstarijih fudbalera i fudbalerki na turniru koji su 2009. godište prisutan je bio veliki takmičarski naboj ali je u prvom planu bilo druženje i sportsko i fer nadmetanje. U „žaru borbe“ mogla se videti i po neka suza mladih takmičara ali generalno svi nose lepe uspomene sa Zlatibora uz iskazanu želju ekipa da ovaj događaj postane tradicionalan. Kao uspomenu na ovaj turnir svaki učesnik dobio je majicu i medalju a najbolje ekipe i pojedinci dobili su i pehare. Tokom svih dana takmičenja na tribinama stadiona „Švajcarija“ bio je prisutan veliki broj gledalaca koji su zdušno bodrili svoje mališane i tako na pravi način upotpunili i ulepšali ovu manifestaciju.

Organizaciju turnira pomogli su i bivši fudbalski asovi Vladimir Mudrinić, kao i Milan Biševac koji je nagradio najboljeg igrača najstarije generacije 2009 sedmodnevnim besplatnim boravkom na svom „FOOT ELITE“ kampu koji se ovog leta održava na Zlatiboru. Organizatori turnira su Opština Čajetina, Turističko-Rekreativni kompleks Zlatibor, Turistička organizacija „Zlatibor“, Sportski centar Čajetina i Sportski savez Čajetina. Partneri su bili Dino Park, Gold Gondola i Kulturni centar Zlatibor koji su se postarali da uz samo takmičenje deca imaju ispunjen i sadržajan ostatak svog boravka na „zlatnoj planini“.

Pobednici Zlatibor kupa 2022 su:

Godište 2009 – OFK TITOGRAD

Godište 2010 – AKADEMIJA ĐORĐE PETROV

Godište 2011- FK ŽUPA

Godište 2012 – FK CRVENA ZVEZDA

Godište 2013 – FK CRVENA ZVEZDA

Godište 2014 – ŠF RABONA

Godište 2015 – ŠF NOVANTE

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

pogledajte i
Close
Back to top button