Kultura

Zlatiborsko veče u znaku aforizma i pesme

Na Kraljevom trgu u ponedeljak 26. jula nastupio je Kulturno umetnički program pod nazivom “Kroz aforizam i pesmu do vašeg srca“. U dvočasovnom programu publika je uživala u prijatnoj večeri uz pesmu i aforizme.

Autori i jedni od učesnika su tekstopisac Milijana Božić i aforističar Radoje Blažić. Tokom programa nastupilo je više umetnika iz Srbije i Republike Srpske.

Program je otvorio vokalni solista Mišo Maunaga iz Istočnog Sarajeva koji je otpevao pesmu “Jokina vrela”. Pesma je posvećena zlatiborskim vrelima i nagrađena je na jednom muzičkom festivalu. Jasna Vasiljević
vokalni solista i rukovodilac ženske pevačke grupe “Ogrlica od bisera“ izvela je pesmu “Godine su prolazile” i “Ah što ti je mila kćeri”.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Nakon toga, aforističar-direktor Muzeja Semberije iz Bijeljine Momčilo Koprivica kazivao je aforizme.

Humorista Laki Perišić i Radoje Blažić publiku su zabavili svojim humorom i satirom ,a potom su najmlađi gledaoci uživali u animaciji i poeziji Olivere Šutulić pesnikinje iz Valjeva.

Zapevao je i direktor televizije „Melos“, Zoran Jovanović – interpretator narodne muzike.

Muzički urednik radio Beograda, Ilija Pavlović sa članovima svog orkestra pratio je sve večerašnje izvođače.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Završnica programa bila je u znaku solistkinje RTS-a Milane Aničić koja je zlatiborskoj publici otpevala nekoliko pesama.

Da podsetimo, već u utorak 27. jula sa početkom u 19.00 časova na letnjoj pozornici Kraljevog trga ,publika će moći da uživa uz koncert KUD-a Spasovdanski Vez iz Drenovca.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button