Sport

Boks meč za titulu profesionalne prvakinje Evrope na Zlatiboru

U Kulturnom centru Zlatibor, u četvrtak, 22. decembra održana je konferencija za medije povodom boks meča za titulu profesionalne prvakinje Evrope u poluvelter kategoriji između Jelene Janićijević (Srbija) i Sare Vajdman (Nemačka).

Ovaj meč će biti održan 5. januara 2023. godine u sportskoj hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor.

O tome su na konferenciji govorili Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, Jelena Janićijević, prvakinja Evrope u velter kategoriji i Stefan Hubert, Jelenin trener.

Po rečima domaćina ovog takmičenja, predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića, Zlatibor intenzivno radi na tome da postane idealna destinacija za pripreme sportskih ekipa.

U planu je i izgradnja ozbiljne sportske infrastrukture, 20 sportskih terena čime će uslovi za sportske pripreme biti što pogodniji. A potom je izrazio zahvalnost povodom toga što se ovaj meč upravo održava na “zlatnoj planini” i da veruje da će i sam uspeh biti zlatan.

Nenad Borovčanin se zahvalio Opštini Čajetina na pokroviteljstvu i pozvao sve zainteresovane da prisustvuju meču 5. januara 2023. godine u sportskoj hali Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor. – Svi gosti Zlatibora, ali i gledaoci putem malih ekrana moći će da uživaju u ovom meču – istakao je Nenad Borovčanin.

Jelena Janićijević je prva Srpkinja koja je osvojila medalju za Srbiju na velikim takmičenjima u olimpijskom boksu, i to ove godine na Evropskom prvenstvu u Budvi. Sada se sprema za boks meč za prvakinju Evrope na Zlatiboru, a eventualnim osvajanjem ove titule ulazi na zvaničnu listu izazivača za prvakinju Sveta.

Svaku svoju pobedu posvetim mladim naraštajima, tu su i mlađi članovi u klubu sa kojima radim kao trener ili pomoćni trener i to doživljavam kao najveće zadovoljenje od ovog sporta. Daću sve od sebe da obradujem našu zemlju daljim sportskim uspesima i da budem inspiracija mladim devojkama – istakla je Jelena Janićijević.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button