DruštvoRegion

Čajetina: Zasađeno zlenilo u OŠ „Dimitrije Tucović“

U dvorištu OŠ „Dimitrije Tucović“ u Čajetini, članovi eko patrole zasadili su ukrasno drveće i time obogatili već postojeće zelenilo kojim se ova škola diči.

OŠ „Dimitrije Tucović“ u Čajetini u program Eko-škole uključila se u septembru 2013. godine. Iste godine osnovana je i Eko patrola čiji su članovi učenici mlađih razreda.

„Svake godine biraju se po dva člana za eko patrolu iz svakog odeljenja. Deca imaju svakodnevne aktivnosti, dežuraju zajedno sa svojim učiteljima u hodniku, vode računa o tome kako učenici odlažu otpad i da li se poštuju pravila koja su dogovorena“, kaže Stevka Lazović, rukovodilac Eko patrole.

U sklopu „Dečije nedelje“, članovi Eko patrole u dvorištu škole zasadili su ukrasno drveće i tako dodatno oplemenili ovaj prostor.

„Ove godine Dečija nedelja se slavi od 5-11. oktobra i moto je „Podeljena sreća, dva puta je veća“. Tako smo odlučili da u okviru Zaštite životne sredine članovi Eko patrole zasade ovo drveće“, rekla je Anka Džambasović, rukovodilac Eko patrole.

S obzirom da su deca mlađeg uzrasta i da teško vladaju alatom za kopanje, sadnja im je bila zanimljiva. I starijim đacima a i prvacima je veoma stalo da ispune zadatak i trude se koliko mogu da doprinesu očuvanju svoje životne sredine.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button