Društvo

Predstava „Laži me“ u Kulturnom centru Zlatibor

Predstava „Laži me“ odigraće se 13. novembra sa početkom u 19.30 sati u Kulturnom centru Zlatibor.

Pozorišni komad „Laži me“, inspirisan crnohumornim poetsko-proznim zapisima o ljudskoj svakodnevici Saše Simonovića „O ljubavi, smrti i još nekim sitnicama“ („Srpska književna zadruga“, 2012), zamišljen je kao komedija karaktera sa elementima groteske. Glavni i jedini protagonisti ove jednočinke su Lepomir (ALEKSANDAR DUNIĆ) i Ružica (SANDRA BUGARSKI), sredovečni bračni par. ON – hipohondar koji sve više gubi korak sa ubrzanim društvenim promenama i savremenom stvarnošću koja sa sobom nosi neizvesnost i strah od budućnosti.

ONA – žena jakog karaktera, hrabra i preduzimljiva, spremna da se akcijom i rizikom bori protiv svakodnevne rutine i pesimizma koji joj ugrožava brak.

Kada posustali supružnici, posle dvadeset pet godina, reše da otputuju u banju u kojoj su proveli medeni mesec, na scenu će isplivati laži – one svakodnevne, naivne, bele laži na koje se obično i ne osvrćemo; i one crne, teške, sudbonosne i „smrtonosne“ laži koje su pokidale tolike veze.

Zaglavljeni na seoskoj železničkoj stanici, čekajući voz koji nikako ne dolazi, supružnici sve više upadaju u lavirint sumnji, poluistina, insinuacija i intriga koje ih dovode na ivicu apsurda. Iz tog vrtloga u kome su se našli, jedini spas je ljubav – ona iskonska, prava i lekovita ljubav zbog koje se gaze moralni principi i zbog koje se, kada je to jedini izlaz, i laže.

Ovaj komad tokom ove godina odigran je u 80 gradova Srbije i regiona i nailazi na sjajnu reakciju pozorišne publike.

Tekst su pisali Saša Simonović i Željko Mijanović,

Igraju: Aleksandar Dunić, Sandra Bugarski

Režija: Dragoslav Dabić

 

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button