Društvo

Čestitka predsednika Zdrave Srbije novoizabranom patrijarhu Porfiriju

Zdrava Srbija: Da mudrošću vodi naš narod srpski.

Uvereni smo da će novoizabrani patrijarh srpski gospodin Porfirije biti jednak u blagosti i postupanju prema svim vernicima i da će baštiniti praštanje i pomirenje među Srbima, rekao je predsednik Opštine Čajetima i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamenković povodom izbora novog patrijarha.

„Nadamo se da će u toku svog vođenja Srpske pravoslavne crkve (SPC) i vernog naroda srpskog obnoviti stolovanje srpskih patrijaraha u Pećkoj patrijaršiji i da će se svim snagama, naravno, uz Božiju pomoć, boriti za o(p)stanak srpske južne pokrajine Kosova i Metohije u sastavu države Srbije“, izjavio je u svoje i u ime članova svoje stranke Stamatović.

Stamatović je izrazio uverenje da će Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije s puno truda, razumevanja i ljubavi obavljati svoju svetu misiju i da će verni narod voditi putem mira, tolerancije, međusobnog uvažavanja i poštovanja.

„Želim da dugo budete na tronu svetog Save, da budete dostojan naslednik svih prethodnih patrijaraha srpskih i da sa mudrošću vodite naš pravoslavni narod srpski“ zaključio je Stamatović u čestitki novoizabranom patrijarhu SPC.

 

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button