DogađajiDruštvoSport

XVI Policijada „Zlatibor 2023“ od 9. do 11. juna

Sindikat srpske policije organizuje šesnaestu po redu sportsku manifestaciju pod nazivom Policijada „Zlatibor 2023“ koja se održava od 9. do 11. juna 2023. godine na Zlatiboru.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je za petak 9. jun u 15,00 časova na Кraljevom trgu.

Reč je o najmasovnijem sportskom okupljanju u okviru MUP-a, Republike Srbije. Ove godine očekuje se više od 1.500 učesnika koji će se takmičiti u 12 disciplina, a sastavni deo događaja je poseta Mokroj Gori – vožnja Šarganskom osmicom i poseta Drvengradu, kao i vožnja Gold gondolom koji će biti organizovani u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor.

U okviru manifestacije biće organizovana akcija prikupljanja uzoraka krvi za doniranje matičnih ćelija u saradnji sa Službom za transfuziju Opšte bolnice Užice.

Policijada u organizaciji Sindikata srpske policije, svake godine okupi i niz uglednih zvanica iz vrha MUP-a, i države, što svakako privlači veliku medijsku pažnju. Ove godine prisutni će biti i predstavnici Sindikata bugarske, slovenačke, crnogosrske i makedonske policije, kao i predstavnici sindikata drugih delatnosti iz Republike Srbije.

Sportske discipline na Policijadi su: mali fudbal, basket, odbojka, pecanje, streljaštvo, tenis, stoni tenis, šah, pikado, povlačenje konopca i trčanje.

Podršku u organizaciji manifestacije dala je opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Zlatiborac i Pivara „Hajneken“ i Кraljeva voda.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button