Kultura

„Čudna šuma“ na Kraljevom trgu

Veoma bogat program dečjeg Kulturnog leta na Zlatiboru upotpunila je još jedna predstava 2. avgusta dramskog studija Teatrić iz Beograda pod nazivom „Čudna šuma“.

Ova predstava se bavi na neposredan i duhovit način problemom sve veće otuđenosti, koja je prouzrokovana smanjenom fizičkom aktivnošću dece i prekomernim igranjem igrica, kao i upotrebom tableta, mobilnih telefona i kompjutera koja sve češće izaziva zavisnost i brojne poremećaje pažnje i sposobnosti dece predškolskog i školskog uzrasta. Predstava se bavi i važnim pitanjima zaštite životne sredine i ekologije. Čudna šuma je oaza puna ljubavi i sreće.

Foto: TO Zlatibor

Međutim, pod uticajem sveopšte trke i jurnjave za poslom, parama i kako niko više nema vremena za druženje, pesmu i ljubav, šuma počinje da se suši. Vazduha je sve manje, a đubreta sve više. Stavljeni pred veliki izazov da sačuvaju šumu i prijateljstvo i da se izleče od virusa telefonitisa, naši junaci postaju super heroji.

Foto: TO Zlatibor

Glavna poruka ove predstave je da bi trebalo više da se družimo i da se bavimo očuvanjem prirode oko nas.  Kada bi svako zasadio po jedno drvo, zalio cvet i pokupio đubre svet bi bio mnogo lepše mesto. Takođe, ova predstava nosi poruku da su ljubav, prijateljstvo i radost moćni pokretači životne energije i da ih takođe treba čuvati i negovati.

Foto: TO Zlatibor

U ovoj sjajnoj predstavi za najmlađe, koju je režirala Sandra Janković, igrali su: Bojana Tušup, Miroljub Turajlija i Sandra Janković.

U subotu, 5. avgusta se opet družimo na Kraljevom trgu uz predstavu „Pustinjska ljubav“ sa početkom u 19 časova.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button