Некатегоризовано

Dan opštine Čajetina obeležen puštanjem u rad najlepše fontane u Srbiji na Zlatiborskom jezeru (FOTO+VIDEO)

Svečano obeležen Dan opštine Čajetina uz novu fontanu i koncert Bilje Krstić

Dan opštine Čajetina svečano je obeležen u Kulturnom centru Zlatibor, ovaj datum ustanovljen je po datumu kada je pre 94 godine Čajetina proglašena varošicom. Od tada počinje da se razvija, napreduje i krajem 20. veka, postaje jedno od najrazvijenijih mesta, sa Zlatiborom koji je lider među planinskim destinacijama u Srbiji.

Svečana sednica Skupštine opštine počela je intoniranjem himne “Bože pravde“ koju je izvela Bilja Krstić, etno umetnica iz Beograda sa svojim članovima „Bistrik orkestra“. Sednicu je otvorio predsednik skupštine Arsen Đurić i istakao da opština Čajetina vredno radi i ostvaruje značajne rezultate. Detaljnije o najznačajnijim ulaganjima i onome što je u prethodnom periodu urađeno u opštini Čajetina predstavljeno je u prikazanom filmu.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović u svom obraćanju gostima istakao da je ova opština danas jedna od najrazvijenijih lokalnih samouprava, kao i da Zlatibor nastavlja sa daljim razvojem sa obzirom da nas očekuju projekti koji će obeležiti vreme pred nama.

Foto: TOZ

Skupština opštine Čajetina plaketama, priznanjima i novčanim nagradama zahvalila se najzaslužnijim pojedincima i kolektivima za izuzetan doprinos razvoju u proteklom periodu. Najviše priznanje ,,Zlatiborsku povelju’’ dobilo je javno preduzeće „Gold gondola Zlatibor“. Predsednik Milan Stamatović uručio je to priznanje Bojani Božanić, direktorki JP „Gold gondola Zlatibor“.

Foto: TOZ

Plaketom „Dimitrije Tucović“ posthumno je nagrađen dr Radenko Lazarević, koji  je istraživao  mnoge pećine u Srbiji i van njenih granica, među njima i Stopića pećinu. Kao rezultat toga je nastao Projekat uređenja Stopića pećine. U tome je ostvarivao saradnju sa opštinom Čajetina, mesnim zajednicama Rožanstvo i Sirogojno i lokalnim stanovništvom. Dobitnik ovog priznanja je i Dejan Cerović iz Krive Reke, koji je na porodičnom imanju  nastavio  tradiciju bavljenja
poljoprivredom i stočarstvom. Potom kompanija “The Forest” d.o.o. iz Požarevca koja je svojom energijom i upornošću u održanju kvaliteta svojih radova stekla poverenje brojnih korisnika na Zlatiboru. Plaketom “Dimitrije Tucović” su nagrađeni i Odbojkaški klub „Zlatibor“, kao i Košarkaški klub „Zlatibor“.

Opština Čajetina je dodelila i zahvalnice koja nosi ime „Zoran Tmušić“, nazvanu po novinaru i humanista koji je mnogima za života neumorno pomagao. Na ovaj način je  otrgnut od zaborava. Za humanost i ljudskost u teškim vremenima, dobitnik zahvalnice „Zoran Tmušić“ je novinar Vladimir Lojanica iz Užica.

Predsednik opštine dodelio je i zahvalnice pojedincima koji su se istakli svojim radom i postignutim uspehom u protekloj godini. Nagrađeni su Radosav Dabić iz Čajetine,  Dragan Ninčić iz Krive reke.

Pohvalnice su dodeljene dobitnicima diplome „Vuk Karadžić“, svim svršenim učenicima osnovnih i  srednje škole na području opštine Čajetina, kao i svršenim učenicima srednjih škola na teritoriji Republike koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Čajetina.

Nakon svečanog dela programa, na Kraljevom trgu je puštena u rad multifunkcionalna fontana na jezeru u centru Zlatibora, a zatim je održan koncert  Bilje Krstić i “Bistrik orkestra”.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

pogledajte i
Close
Back to top button