Sport

Fabian Morožan pobednik teniskog fjučers turnira na Zlatiboru

Danas je na terenima Teniskog kluba “Zlatibor springs” završen Internacionalni turnir fjučers serije “Zlatibor open”.

Igrači iz čak 25 zemalja u proteklih 7 dana odmerili su snage na ovom turniru, a do finala singla su stigla prva dva nosioca, prvi nosilac Fabian Morožan iz Mađarske i drugi nosilac Marko Tepavac iz Srbije.

Finale je počelo oko 11 časova, a do rezultata 4-4 u prvom setu, duel je bio izjednačen jer su oba igrača sigurno igrala na svoj servis. Usledila je pauza zbog medicinskog tajm-auta koji je zatražio srpski igrač zbog bolova u zadnjoj loži. Nakon kraće pauze, meč je nastavljen a Morožan je opet sigurno servirao i poveo 5-4, da bi nakon toga Tepavac izgubio gem na svoj servis što je značilo gubitak prvog seta rezultatom 6-4. Pokušao je srpski igrač da se vrati u meč ali je povreda ipak bila jača od njegove želje, pa je bio prinuđen da preda ovo finale pri rezultatu 2-1 u drugom setu za mađarskog predstavnika.

Foto: Turistička organizacija Zlatibor

Fabian Morožan je mladi perspektivni teniser koji trenutno zauzima 430 mesto na ATP listi, a plan mu je da u narednom periodu igra čelendžer turnire i tako poboljša svoj plasman. Istakao je odličan utisak koji je na njega ostavila organizacija turnira i Zlatibor kao destinacija, uprkos nešto lošijim vremenskim uslovima poslednja dva dana takmičenja. Ovom pobedom pored bodova osvojio je i novčanu nagradu od 15 000 dolara koliko je bio nagradni fond .

Pehare finalistima u singlu dodeli su zlatiborski paraolimpijac Aleksandar Radišić i direktor turnira Miloš Dedić.

Dan ranije u subotu, igralo se finale u dublu a slavili su Jan Bondarevski iz Rusije i Oleg Prihodko iz Ukrajine koji su savladali mađarski dubl Đerd Madaraš i Peter Nađ.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button