Kultura

FILM GLUMČINA u Čigoti, slobodan ulaz

Film o Zoranu Radmiloviću „glumačkom čarobnjaku“ kako ga nazivaju mnogi biće prikazan u sreda 24. septembra u 20:30 sati u Velikoj kongresnoj sali Čigote, ulaz je slobodan.

Film „Glumčina“ producenta Olivera Paunovića radila je niška City Grupa uz kooprodukciju Narodnog pozorišta Timočke krajine.

Film je urađen po knjizi glumca Milana Cacija Mihailovića, koji je sa Zoranom Radmilovićem glumio a i lično poznavao, te je svoje inpresije njegovim likom i delom utkao u film. Glumac Milan Caci Mihailović biće i gost večeri prilikom emitovanja filma.

Producent Oliver Paunović, ne krije zadovoljstvo što je ovaj film naišao na pozitivne kritike širom Srbije, a do sada je prikazan na Filmskim susretima u Nišu, u Zoranovom rodnom Zaječaru, Ateljeu 212 a pred kraj prošle godine bila je premijera u Čikagu. Film Glumčina emitovan je na brojnim festivalima u protklih godinu dana, kao i širom Srbije.

„Radujem se svakom narednom emitovanju jer svako prikazivanje donosi novu energiju ljudi koji ovo naše ostvarenje doživljava na drugačiji način. Mnogi su ovaj film doživeli lično, prisećaju se svojih životnih priča u vremenu kada je živeo legendarni Radmilović“, rekao je producent Oliver Paunović pred projekciju na Zlatiboru.

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović, režiju potpisuje Vladimir Ristić.

Povezani tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button